Mainos

Serbia syyttää USA:ta kiristyksestä

Serbian pääministeri Zoran Djindjic on tänään luonnehtinut vastuuttomaksi Yhdysvaltain uhkausta lopettaa taloudellinen apunsa Jugoslavialle.

Yhdysvallat uhkasi eilen lopettaa kokonaan tukensa, ellei Bosnian sotarikoksista etsittyä kenraali Ratko Mladicia luovuteta Haagin sotarikostuomioistuimelle maaliskuun loppuun mennessä.

Djindjic korosti belgradilaiselle radioasemalle B92:lle, ettei hän tiedä Mladicin olinpaikkaa. -Jos länsimaat tietävät missä Mladic on, mikseivät he pidätä häntä itse, pääministeri sanoi.

Yhdysvaltain ilmoitus oli kylmä suihku Jugoslavian ja sen suuremman tasavallan Serbian viranomaisille, sillä pelkästään suoran avun rahallinen arvo on 160 miljoonaa euroa. Viranomaiset pelkäävät, että Yhdysvallat jäädyttää myös suorat investointinsa sekä hankaloittaa Jugoslavian yhteistyötä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa.

Mladicin epäillään piileskelevän Jugoslaviassa liittovaltion armeijan sotilaiden suojeluksessa.

Myös Bosnian sodan aikainen serbijohtaja Radovan Karadzic on yhä vapaalla jalalla. Sen sijaan Serbian entinen presidentti Milan Milutinovic antautui sotarikostuomioistuimelle pian virkakautensa päätyttyä ja lensi alkuviikosta Haagiin. Hänen oikeudenkäyntinsä alkaa ensi maanantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.