Mainos

SEO taas korvauksiin entisille kauppiailleen

Suomalainen Energiaosuuskunta (SEO) on jälleen tuomittu isoihin korvauksiin kauppiailleen, joilta perittiin ylihintaa polttoaineesta.

Lahden käräjäoikeus määräsi tänään SEO:n maksamaan 22 entiselle ja nykyiselle SEO-kauppiaalle noin 567000 euroa korvauksia. Korkoineen summa on kasvanut noin 724 000 euroon. Viimeksi reilu vuosi sitten Kouvolan hovioikeus tuomitsi SEO:n palauttamaan 22 muulle kauppiaalle yli 620 000 euron korvaukset.

Hovioikeuden tuomio on saanut lainvoiman. Hovioikeudelta korvauksia saaneet olivat SEO:sta vuoden 1993 jälkeen kilpaileviin Supa- ja ST1-ketjuihin siirtyneitä kauppiaita. Siirtymisen takia SEO kieltäytyi palauttamasta heille osuutta ylihinnasta, jota Neste eli nykyinen Fortum oli perinyt polttoaineesta vuonna 1993.

Osuuskunta tilitti rahoja takaisin vain SEO-ketjuun jääneille kauppiaille. Palautuksitta jääneet kauppiaat veivät jutun oikeuteen. Ensimmäisen jutturyppään saatua lainvoiman SEO on maksanut lisäpalautuksia useimmille nykyisille kauppiailleen. Uuden jutun oikeuteen vieneet entiset ja nykyiset kauppiaat eri puolilta Suomea eivät kuitenkaan saaneet kaikkia heille kuuluvia palautuksia.

Kouvolan hovioikeuden tavoin Lahden käräjäoikeus perusteli tuomiotaan SEO:n ja kauppiaiden välisellä yhteistoimintasopimuksella. Koska palauttamisvelvollisuus perustui sopimukseen, niin sillä ei ole merkitystä, olivatko kauppiaat palautuksia maksettaessa yhä SEO-kauppiaita vai eivät. Kaikki vuonna 1993 sopimussuhteessa olleet kauppiaat ovat samalla tavoin oikeutettuja palautukseen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.