Mainos

Senaatin komitealta tuki Bushin oikeusministeriehdokkaalle

Michael Mukaseyta on kritisoitu siitä, ettei hän pidä laittomana kidutuksena ihmisen pakottamista veteen kunnes tämä on hukkumaisillaan.

Yhdysvaltain senaatin oikeusvaliokunta on hyväksynyt presidentti George W. Bushin oikeusministeriksi ehdottaman Michael Mukaseyn valinnan.

Valiokunnan kaksi demokraattijäsentä tuki republikaanien kanssa valintaa, joka hyväksyttiin äänin 11-8. Senaatti äänestää valinnasta myöhemmin, ja Mukaseyn valinnan uskotaan tulevan hyväksytyksi sielläkin.

Mukaseyta on arvosteltu siitä, ettei hän ole suostunut pitämään laittomana kidutuksena ihmisen pakottamista veteen kunnes tämä on hukkumaisillaan. Arvostelijoiden mukaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n kuulustelijat ovat käyttäneet "waterboarding"-menetelmää terroristiepäiltyjen kuulusteluissa.

66-vuotias Mukasey on eläkkeellä liittovaltion tuomarin toimesta. Hän seuraa oikeusministerinä Alberto Gonzalesia, joka erosi pitkään jatkuneen painostuksen jälkeen. Demokraatit arvostelivat Gonzalesia muun muassa syyttäjien joukkoerottamisesta viime vuonna ja valehtelusta kongressin edessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.