Mainos

Selvitysmies: Ruotsin alkoholivero alas

Viinin ja oluen veroa ehdotetaan alennettavaksi 30 prosentilla, vaikka Ruotsin hallituksen tukipuolueet vastustavat veroalea.

Ruotsin alkoholipoliittinen selvitysmies Kent Härstedt esittää maan hallitukselle, että viinin ja oluen veroa alennettaisiin 30 prosentilla tammikuusta 2006 alkaen. Viime elokussa Härstedt esitti väkevien viinojen 40 prosentin veroalea.

Härstedt perusteli loppukesällä viinaveron alentamisehdotustaan yksityishenkilöiden alkoholin tuonnin viimeaikaisella lisääntymisellä, joka on pienentänyt valtiollisen monopolin Systembolagetin markkinaosuutta. Ruotsalaiset hakevat juomia etenkin Tanskasta.

Uutistoimisto TT:n mukaan selvitysmies suosittelee, että erityinen vero säädettäisiin siiderin kaltaisille juomille, jotka on suunnattu nuorille. Härstedtin mukaan lisäksi alkoholia ei tulisi tarjoilla alle 20-vuotiaille. Alkoholia ei pitäisi myöskään myydä ravintoloissa enää aamukolmen jälkeen, hän ehdottaa.

Ruotsin sosiaalidemokraattinen hallitus ei ole esittänyt valtiopäiville muutoksia alkoholijuomien verotukseen. Mahdollisen esityksen tekoa mutkistaa se, että hallituksen tukipuolueet vasemmistopuolue ja ympäristöpuolue vastustavat alkoholiverojen alentamista.

(MTV3-STT-TT)

(Seitsemän uutiset 16.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.