Mainos

Selvitysmies luovuttaa ehdotuksensa työehtojen sopimisesta – työntekijäpuolella pelätään uhkakuvia

Selvitysmies Harri Hietala luovuttaa tänään ehdotuksensa siitä, miten työehdoista sopimista yritystasolla voidaan edistää.

Paikallinen sopiminen on yksi hallituksen kärkihankkeista tällä vaalikaudella. 

Palkansaajapuolella pelätään, että työnantaja voisi jatkossa sanella työehdot ja määrätä heikennyksiä. 

Teollisuusalojen ammattiliiton puheenjohtaja Heli Puura toteaa MTV Uutisille, että Suomen työelämässä on tarvetta paikalliseen sopimiseen ja sen tarve vain kasvaa tulevaisuudessa. 

-Tietenkin siinä on sen tyyppinen uhkakuva, että paikallinen sopiminen ei ole tasavertaista sopimista vaan se on sanelua. Silloin se ei voisi tuottaa pitkällä aikajänteellä kovinkaan hyviä tuloksia, kommentoi Puura. 

Työnantajia edustavan Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan paikallista sopimista tarvitaan, jotta yritykset pystyvät reagoimaan nykyistä nopeammin markkinoiden muutoksiin. 

-Ne ovat turhia pelkoja, että paikallisella sopimisella vain otettaisiin etuja pois. Jos yritys menestyy hyvin, niin kyllähän se tarkoittaa sitä, että yritys pystyy työllistämään, yrityksellä on palkanmaksukykyä. Kyllähän siinä kuitenkin yhteisellä asialla ollaan, kun yrityksellä menee hyvin, kaikilla menee hyvin, toteaa lakiasiainjohtaja Markus Äimälä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.