Mainos

Selvitys: Nokian yrittäjyysohjelma synnytti uutta työtä

Nokian yrittäjyysohjelmaan osallistuneet yhtiöt uskovat kasvavansa tulevina vuosina, käy ilmi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun selvityksestä.

Yhtiöt työllistivät kesällä keskimäärin kaksi ihmistä, mutta luvun arvioidaan nousevan seitsemään kahdessa vuodessa. Tämä tarkoittaisi yhteensä 2 500:aa työpaikkaa.

Selvitykseen vastasi lähes 200 Nokian niin sanottuun Bridge-ohjelmaan osallistunutta ihmistä pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Tampereella ja Salossa. Ohjelman tarkoitus oli auttaa yhtiöstä irtisanottuja työllistymään uudelleen. Kaikkiaan ohjelmassa oli mukana 500 ihmistä vuosina 2011-2013.

Bridge-tukipaketin avulla syntyi noin 400 yritystä. Niistä noin 40 prosenttia on ict-yrityksiä, 30 prosenttia tuottaa asiantuntijapalveluita ja 30 prosenttia toimii muilla aloilla. Valtaosa yrityksistä toimii edelleen aktiivisesti. Noin kolmannes hakee myynnin kasvua pääosin ulkomailta.

Moni vastaaja oli halunnut jo kauan yrittäjäksi. Enemmän kuin joka kymmenes alkoi yrittää, koska pystyi hyödyntämään Nokialla kehittämäänsä innovaatiota. Lähes yhtä monelle yrittäjyys oli ainoa tapa välttää työttömyys.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.