Selviäisitkö itse CIA:n agenttien kuntotestistä? Näin monta vatsalihasliikettä se vaatii

Noin yksi kymmenestä suoriutuu poliisikoulun kuntotestistä parhain arvosanoin: "Siinä pitää olla jo aika tikissä kunnossa" – toimittaja testasi rankat testit 1:56
KATSO MYÖS: Toimittaja Sanna Ketola kokeili kylmiltään poliisikoulun fyysisiä testejä.

CIA:n agentiksi ei noin vain päästä. Selviäisitkö itse rankasta kuntotestistä?

Elokuvissa ja tv-sarjoissa CIA:n agentit esitetään aina sangen hyväkuntoisina, joten ei ole ihmekään, että tosielämässäkin agentin urista haaveilevilta vaaditaan paljon.

New York Postin mukaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu hakee ehdokkaita johtotason suojelevan agentin rooliin, jossa tulee olla luonnollisesti isänmaallinen, luotettava ja ennen kaikkea kykenevä suorittamaan minuutin aikana 27 vatsalihasliikettä sekä 18 punnerrusta.

Uuvuttava fyysinen kuntotesti uusitaan vuosittain

CIA:n työpaikkailmoituksen mukaan johtotason agentti tarjoaa aseellista suojelua tiedustelupalveluiden johtajille kellon ympäri, 365 päivää vuodessa ja maailmanlaajuisesti.

Työnkuvaan kuuluu työskentely ryhmissä kotimaassa ja ulkomailla, yhteydenpito ulkomaisiin turvallisuusviranomaisiin, panssaroitujen turva-ajoneuvojen ajaminen, uhkien analysointi sekä myönnettyjen aseiden ja varusteiden hyödyntäminen.

Korkeatasoinen tehtävä edellyttää hakijoiden suorittavan uuvuttavan fyysisen kuntotestin, joka uusitaan vuosittain agentin voidakseen säilyttää pestinsä.

Fyysisten vaatimusten lisäksi hakijan pitää olla yli 18-vuotias, Yhdysvaltojen kansalainen sekä selviytyä myös turvallisuus- ja terveysarvioinneista.

Jos selviytyy kaikista vaadituista testeistä, voi samalla hyvästellä sosiaalisen elämänsä, sillä työtä tehdään myös iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Katso myös: Näillä vinkkeillä pidät lihakset kunnossa

Ikäihmisten on elintärkeä pitää lihaskunnostaan huolta - näillä vinkkeillä pidät lihakset kunnossa 9:11
Viiden jälkeen -ohjelma kuntosalilla ylilääkäri Jan Sundellin kanssa.

Lähteet: New York Post, CIA

Lue myös:

    Uusimmat