Mainos

Selättääkö Elopin entinen työnantaja Nokian älypuhelinmarkkinoilla?

Matkapuhelinvalmistaja Nokia nappasi uudeksi toimitusjohtajakseen kanadalaisen, teknologiajätti Microsoftilla työskenneen Stephen Elopin.

Elopin tehtävänä on viedä Nokian tuotesuunnittelua uuteen suuntaan. Nokian on katsottu jääneen jälkeen matkapuhelinmarkkinoiden kehityksestä, jonka keskiössä on mobiilisovellukset.

Aiemmin tällä viikolla Nokia julkisti uuden älypuhelimensa, jolla pyritään haastamaan Applen huippusuosittu iPhone.

Musta hevonen älypuhelinkisaan?

Pitkän odotuksen jälkeen Elopin edellinen työnantaja on sekin tunkeutumassa älypuhelinmarkkinoille. Microsoft tuo syksyllä markkinoille oman Windows Phone 7:n, jolta odotetaan huikeita myyntilukuja.

Nokian uutukaisen ohella Microsoftin puhelin tähtää haastamaan iPhonen ja Googlen Androidin.

Windows Phone 7 erottuu älypuhelinkilpailijoistaan muun muassa ainutlaatuisella käyttöliittymällä. Myyntiä saattaa kuitenkin syödä se, ettei kännykkää voi yhdistää Applen Mac-tietokoneisiin.

Tuleeko mobiilipelaamisesta taas trendi?

Merkittävä kilpailuvaltti on myös uuden puhelimen linkittyminen Microsoftin Xbox360-pelikonsolin verkkoyhteisöön. Xbox-pelejä kännykällä ei voi pelata, mutta kännykkäsovelluksella voi vaikuttaa Xbox Live -profiilin saavutuspisteisiin.

Nokiaa on laajalti kritisoitu jälkijunassa tulemisesta ja innovaation puutteesta. Yhtiön N-Gage-puhelin oli kuitenkin aikanaan eräänlainen edelläkävijä kännykällä pelattavissa peleissä. Käsikonsolin ja puhelimen yhdistelmä kaatui suppeaan pelivalikoimaan ja kömpelöön pelisysteemiin.

Microsoft-puhelimen Xbox-kytkös haastanee Nintendon ja Sonyn pitkään markkinoilla olleet käsikonsolit.

Ovatko Microsoft ja Nokia toistensa vihollisia?

Windows Phone 7 -tuoteperhettä tutkittiin keväällä muun muassa teknologiasivusto Gizmodossa. Microsoftin älypuhelin tulee saksalaisen Handelsblattin mukaan markkinoille lokakuussa.

Stephen Elop kuitenkin haluaa murtaa myytin Nokian ja Microsoftin välisestä kovasta kilpailusta. Yritykset ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä flash-sovellusten tuomisessa Nokian Symbian-järjestelmään.

- Keskustelu yritysten välillä on aina avoimempaa. Saatamme lisätä yhteistyötä tulevaisuudessa, Elop kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.