Seksiterapeutti kertoo: Näin kauan seksi yleensä kestää – vertailu ei kuitenkaan kannata!

Kuinka kauan seksi keskimäärin kestää? Ja onko sillä oikeastaan väliä?

Mielipiteet siitä, kuinka kauan seksin pitäisi kestää, vaihtelevat. Erään selvityksen mukaan naisten toiveiden keskiarvoksi muodostui 25 minuuttia ja 51 sekuntia, miesten puolestaan 25 minuuttia ja 43 sekuntia.

Hiljattaisen SKYN Condomsin teettämän, 2000 aikuista käsittäneen kyselyn mukaan seksisessio kestää keskimäärin kuitenkin jopa 28 minuutin ajan, kertoo Health-sivusto. 

Jos minuuttimäärä kuulostaa hurjalta, sitä se onkin. Healthin haastattelema seksiterapeutti Holly Richmond vakuuttaa, että luku kuulostaa hyvin suurelta. Richmondin mukaan yhdynnän todellinen kesto on yleensä luultavasti noin 9–12 minuuttia.

Richmond huomauttaa, että kyselyiden antamat tulokset ovat kinkkisiä, sillä jokaisella on oma käsityksensä seksistä ja näin ollen myös sen kestosta. Jotkut vastaajista ovat voineet sisällyttää esileikin vastaukseensa, kun taas toiset ovat tulkinneet sen tarkoittavan puhtaasti yhdyntää, mikä SKYN Condomsin mukaan oli tarkoituskin.

Ei siis kannata tuntea paineita. Myös esimerkiksi The Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että suurin osa tutkimukseen osallistuneista miehistä jaksoi loppujen lopuksi ahertaa petileikkien parissa vain 4–11 minuuttia. Mediaanimies ehti harrastaa seksiä ennen orgasmia 6 minuutin ajan. Kaikki yli 21 minuutin oli poikkeuksellista.

Älä vertaile muihin

Ennen kuin alkaa huolehtimaan siitä, miten oma seksielämä vertautuu muiden petipuuhiin, Richmond kehottaakin pohtimaan paria asiaa.

– Seksissä ei oikeastaan ole normaalia. Seksuaalisuutta on niin monenlaista, ja jokainen yksilö on erilainen. Kehotan ihmisiä ajattelemaan, kuinka ainutlaatuinen oma seksuaalisuus on. Ei ole järkeä asettaa itseään laatikkoon kyselytulosten kanssa, hän sanoo.

Kyselytulosten lisäksi myös pornoon vertailu kannattaa unohtaa. Vaikka aikuisviihdettä katsellessa tuntuu, että seksi jatkuu jatkumistaan, on syytä muistaa, ettei kuvaus ole realistinen.

Tärkeintä onkin, että on itse tyytyväinen omaan seksielämäänsä. Jos pari on jokaisen seksisession jälkeen rentoutunut ja tuntee yhteyttä toisiinsa, onko sillä lopulta väliä, kuinka kauan itse yhdyntä kesti?

"Ei pelkkää yhdyntää"

Entä jos itsestä kuitenkin tuntuu, että seksi oli liian pikaista eikä tuottanut nautintoa? Kannattaa muuttaa rutiineja.  Richmond tosin suosittelee pikaseksiä uupuneille ja stressaantuneille pariskunnille ja pienten lasten vanhemmille. Kun aikaa sitten on enemmän, kannattaa seksiinkin panostaa.

– Kun saatte päivän tai muutaman tunnin itsellenne, yrittäkää olla todella sensuelleja siinä, miten ajattelette seksiä. Tuokaa seksuaalisuutta ja erotiikkaa siihen, ei pelkkää yhdyntää.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja