Mainos

Seksipalveluiden ostokieltoa pohditaan

Seksipalvelujen ostokieltoa aletaan selvittää oikeusministeriön asettamassa työryhmässä. Ministeriö ilmoitti tänään asettaneensa työryhmän valmistelemaan ihmiskauppaa koskevia rangaistussääntöjä ja muita rikoslain muutoksia, jotka koskevat mm. törkeän parituksen lisäämistä lakiin.

Muutostarpeet perustuvat pääosin Suomen allekirjoittamiin kansainvälisiin sopimuksiin sekä EU:n puitepäätöksiin. Tällä hetkellä Suomessa ei ole nimenomaan ihmiskauppaa koskevaa lainsäädäntöä, vaikka monet siihen liittyvät teot ovat rikoksina rangaistavia. Samalla valmistellaan paritusta ja prostituutiota koskeviin säännöksiin tarvittavia muutoksia. Nyt seksipalvelujen ostaminen on rangaistavaa vain, jos palveluja ostetaan alaikäiseltä. Viime aikoina on kuitenkin laajalti vaadittu yleistä rangaistavuutta seksipalvelun ostamisesta Ruotsin lainsäädännön mallin mukaan.

Työryhmän työn on määrä valmistua ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Vuoden 2003 loppuun mennessä työryhmän on määrä valmistella laittoman maahantulon järjestämistä ja lapsipornografiaa koskevat rikoslain muutokset.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.