Seksikolumni: Vanhemmuus tuhosi seksielämäni – "miestäni ei voisi vähempää kiinnostaa"

Perheenlisäyksellä voi olla merkittäviä muutoksia vanhempien seksielämään.

Lapsen saannin myötä kaikki muuttui seksielämässämme. Aiemmin emme pystyneet pitämään näppejämme erossa toisistamme. Mieheni oli kova joka aamu, ja päivä alkoi usein mukavalla aamuseksillä. Laittelimme seksiviestejä pitkin päivää ja olimmekin virittyneitä tunnelmaan työpäivän päätyttyä heti, kun kotiin päästiin.

Seksiä harrastimme enemmän kuin viidesti viikossa. Olimme villejä, spontaaneja ja rajuja. Kaikki asennot ja lelut tuli koitettua ja nautittua. Muistelen kaiholla noita aikoja, kun kaikki oli niin uutta ja kiihottavaa.

Raskaus vei mehut meistä molemmista. Pahoinvointiani kesti koko  yhdeksän kuukauden ajan ja makasin puolikuolleena sohvan tai sängyn pohjalla. Meikkasin tai laittauduin ehkä kolmesti koko vuoden aikana. Oksensin yöllä ja päivällä. Emme käyneet missään koko raskauteni aikana. Mieheni nukkui eri huoneessa, sillä oksenteluni herätti hänet ja aamuyöstä töihin lähtö pakotti hänet eri huoneeseen nukkumaan.

Vauva tuli maailmaan. Kaikki meni hyvin. Arki alkoi huuruisesti unettomana aikakautena. Vauva huusi ja kiljui ensimmäiset kolme kuukautta. Kaikki oli vaikeaa. Nukuimme edelleen eri huoneissa.

Kuukaudet vierivät ja eri huoneissa nukkuminen alkoi tuntua normaalilta. Vauva kasvoi, täytti vuoden. Nukuimme edelleen eri huoneissa. Seksiä olemme harrastaneet kerran suihkussa ja kaksi kertaa vauvan nukkuessa päiväunia. Nämä kolme kertaa ovat siis olleet raskaaksi tulemisen alkuajoista vauvan 1-vuotisjuhliin, eli vuoden ja yhdeksän kuukauden aikana olen saanut seksiä kolmesti. Mitä v*ttua!

Minä olisin halukas panohommiin vaikka joka päivä, miestäni ei voisi vähempää kiinnostaa. Miten saan hänet viehättymään minuun jälleen? Olemme siirtyneet nyt samaan vuoteeseen, ja vauva nukkuu eri huoneessa. Silti sänkyhommista ei vain tule yhtikäs mitään. Joko olemme läkähtyneen väsyneitä, kun saamme pienokaisen nukkumaan, tai sitten muuten vaan ei huvita.

Olen kyllästynyt, ahdistunut ja itsetuntoni on romahtamispisteessä. En tiedä, miten tästä pääsee takaisin samaan, mitä oltiin, tai miten seksielämämme saadaan jotenkin käynnistettyä jälleen. Rakkautemme ei koskaan kadonnut, mutta seksi meni vauvan myötä.

Tätäkö se sitten on, olla isi ja äiti...  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja