Seksikolumni: Karkki ei maistu kääreen kanssa yhtä hyvältä kuin ilman – miksi kondomin käyttö on niin hankalaa?

Mitä tehdä, kun kondomin käyttäminen ei innosta?

Nyt on pakko ihan alkuun varoittaa. Tämä kolumni sisältää vastuutonta ja huonoa seksikäyttäytymistä. Eli kuten ehkä nokkelimmat jo otsikosta ymmärsivät, on minulla ongelmia kondomin käytössä. Sen käyttö, edes ostaminen, ei vain ole koskaan sujunut minulta.

En ole kasvatti pikkupaikkakunnalta, jossa kondomit olisi pitänyt ostaa koulukaverin äidin naputellessa paheksuvasti kassakonetta. Ei, olen suuren kaupungin likka, ja olisin voinut ostaa vekkuleita pikku sadesuojia ihan anonyymisti. Mutta ajatus siitä, että ne kuitenkin täytyy jonkun ihmisen nähden ostaa, on vain jotenkin niin noloa. ”Ai ai, tytöllä taitaa olla sutinaa. Jakaakohan se kaikille?” Juu, tiedän, eivät myyjät oikeasti niin ajattele.

Entä sitten niiden käyttö? Missä vaiheessa ne otetaan luontevasti esiin? Jos otan ne esiin, myönnän, että suunnittelin, toivoin ja odotin saavani seksiä. Voiko nuori nainen toimia niin ilman, että heti mies ajattelee, että tässä onkin kokenut ja käytetty yksilö, sutaistaan äkkiä ja etsitään jostain kunnollinen, kiltti naapurintyttö?

Tai sitten odotan, että mies ottaa ne esiin. Missä vaiheessa sanon, että onhan tämä sitten varmasti turvaseksiä? Latistuuko kiihkeä tunnelma, intohimoinen suuteleminen ja hyvin alkanut esileikki siihen? Varmaan olisi fiksuinta puhua ja sopia jo etukäteen, mutta sekin sitten tuntuu oudolta. Aivan kuin itsevarmasti tietäisin, että kyllä tuo varmasti haluaa seksiä kanssani, tehdäänpä pelisäännöt nyt saman tien selväksi.

Toki olen harrastanut myös suojattua seksiä. Ja ehkä juuri niiden kertojen tylsät ja valjut kokemukset ovat lisänneet vastenmielisyyttäni koko kapistusta kohtaan.

Suihinotto muovin makuisen kääreen kanssa? Älkääkä nyt ehdotelko mitään makukondomeja, ne esanssiset muka-mansikka-lörtsyt ovat vielä hirveämpiä.

Ja se oleellinen, tunto puuttuu. Varmaan siltä mieheltäkin, mutta ainakin minulta. Rakastan miehen silkinpehmeää ihoa, sen sileyttä suussani. Kieli vaeltelee ja tuntee jokaisen suonen ja kohouman. Tai sitten ei…. Ja jos turvaseksiä kunnolla harrastetaan, pitäisi miehenkin nuolla minua suojan läpi. En vain ole vielä törmännyt materiaaliin, joka olisi tarpeeksi ohutta, joustavaa ja tuntoherkkää.

Ehkäpä vika ei olekaan minussa, vaan siinä, että vieläkään ei ole kehitetty tarpeeksi toimivaa ehkäisyä, joka ei veisi tuntoa pois? Ja sen on pakko olla mahdotonta, sillä kun miettii, mikä voisi olla tuote, joka myisi takuuvarmasti maailmanlaajuisesti, jota ostettaisiin päivittäin, ja jota on pakko ostaa aina uusi, niin kyllähän sellainen rahasampo olisi jo kehitelty?

Vai enkö minä vain ole tutkinut kondomivalikoimaa tarpeeksi laajalla otannalla? Onko jossain hyllyjen kätköissä, takarivissä lymyämässä tuote, joka sittenkin toimisi?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja