Mainos

Seksielämä takaisin vauvan synnyttyä – lue vinkit!

Vauvan syntymän jälkeen seksi puolison kanssa voi tuntua ensin haasteelliselta. Goodtoknow.co.uk listasi vinkkejä, joilla pääset alkuun.

Synnytyksen jälkeen seksi tuskin on hetkeen ensimmäisenä mielessä. Seksielämän voi kuitenkin ottaa takaisin haltuun pikkuhiljaa. Goodtoknow.co.uk kertoi vauvojen vanhemmille vinkkejä, joilla seksi ja läheisyys olisi helpompi palauttaa parisuhteeseen.

1. Viettäkää aikaa yhdessä

Muistakaa viettää laatuaikaa yhdessä pariskuntana. Jättäkää työkuviot ja vanhemmuus ulkopuolelle, menkää ulos romanttiselle illalliselle tai viikonloppulomalle kahdestaan, missä jälkikasvusta puhuminen on kiellettyä. Pitäkää vauvanvaatteet poissa makuuhuoneesta muistaaksenne, että teillä on kahden aikuisen parisuhde, joka tarvitsee oman tilansa ja aikansa kasvaakseen ja säilyäkseen elinvoimaisena.

2. Jakakaa kotityöt

Tarkkailkaa, kuinka hoidatte perhe-elämäänne. Yrittäkää löytää käytännöllinen menetelmä, jossa työmäärät ovat reilusti jaettu. Näin mielipahan riskikin pienenee. On tärkeää, ettei toisen teistä tarvitse koko aikaa siivota, tiskata tai kokata kaikkia aterioita.

3. Älkää odotelko

Älkää jättäkö seksiä illan viimeiseksi asiaksi. Todennäköisemmin torkahdatte ennen kuin pääsette vauhtiin. Kun vauva/lapset ovat menneet aikaisin nukkumaan, hyväilkää toisianne olohuoneessa tai jossain muualla kuin makuuhuoneessa – tämä tuo helposti välillenne lisää intohimoa ja voitte samalla kokeilla erilaisia asentoja. Selvittäkää, koska olette energisimmillänne ja harrastakaa seksiä silloin.


4. Kosketelkaa toisianne

Viettäkää ilta kosketellen toisianne. Tämän ei tarvitse johtaa rakasteluun. Tämä on hyvä tapa olla lähellä toista vauvan syntymän jälkeen, jos kivut huolettavat etkä ole vielä valmis menemään loppuun asti.

5. Näppärät sormet käyttöön!

Nautinnon tuottaminen käsin on hyvä vaihtoehto, koska sinun ei tarvitse riisuutua – mies voi hyväillä sinua autossa tai vaikka ravintolassa pöydän alla. Vaikka olet vielä toipumassa synnytyksestä, voit silti nauttia klitorisorgasmeista.

6. Älkää olettako

Älä pidä itsestäänselvyytenä, mitä puolisosi haluaa seksuaalisesti – etenkään synnyttämisen jälkeen. Teidän tulee kertoa toisillenne miten ja mistä haluatte tulla kosketuksi, suudelluksi tai nuolluksi. Pitäkää myös huolta, että käytätte tarpeeksi liukastetta helpottamaan seksiä ja tekemään siitä vähemmän kivuliasta: joko sylkeä tai hellävaraista vesipohjaista liukuvoidetta.

7. Puhuminen kannattaa aina

Antakaa toisillenne mahdollisimman paljon positiivista palautetta (vaikka se tapahtuisikin ensin hammasta purren!) ja ylistäkää toisianne pienistä myönteisistä asioista, joita teette. Tämä pitää intiimin yhteyden välillänne yllä. Teidän on hyvä kommunikoida niin verbaalisesti ("Rakastan sinua! Olet mahtava!") kuin sanattomastikin (halaaminen, silittely, silmiin katsominen). Ilman tätä saatatte eräänä päivänä herätä vieraalta tuntuvan henkilön vierestä tai elätte kuin sisko ja veli, ettekä rakastavaiset.

8. Vaihtelu virkistää!

Lisätkää seikkailua ja hauskuutta suhteeseenne. Kokeilkaa uusia asioita yhdessä, niin seksuaalisia kuin seksiin liittymättömiäkin juttuja. Tehkää mitä tahansa kotitöihin tai velvollisuuksiin liittymätöntä, joka saa teidät innostumaan. Vaihtelu pitää asiat tuoreena, joten rikkokaa vanhoja tapoja yllättämällä toisianne. Jos yleensä rakastelette samassa paikassa samalla tavalla lauantai-aamuisin – yllätä hänet livahtamalla lakanoiden väliin ylläsi seksikäs asu ja varaamalla sängyn viereen kermavaahtoa. Keksikää yllättäviä juttuja puolin ja toisin. Näin näet tutussa partnerissasi uusia piirteitä ja rakastut häneen aina yhä uudelleen.

Lue myös:


Lähde: Goodtoknow.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.