Seksiä keskelle työpäivää? Sexpon toiminnanjohtaja puoltaa vihreiden kuntapoliitikon ehdottamaa seksituntia: ”Ovi lukkoon, lappu oveen ja …”

Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen kaipaa rehellisyyttä työpaikkojen seksuaalisuuteen.

Vihreiden rovaniemeläinen kuntapoliitikko Miikka Keränen ehdotti Lapin Kansassa työpaikoille seksituntia, jonka voisi viettää puolison kanssa. Seksin eduiksi Keränen mainitsee muun muassa stressin vähentymisen ja sekä immuniteetin että ihmissuhteiden parantumisen.

6:21
MTV vieraili seksiä myyvän espoolaisäidin kotona – kurkista tästä! Arkistovideo.

Ovi lukkoon ja lappu oveen

Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja, seksologian asiantuntija Tommi Paalanen huomauttaa, etteivät työpaikat nytkään ole seksuaalisuudesta riisuttuja tiloja. Työpaikkaseksistä vain vaietaan.

– Olisi hyvä, jos seksi ja seksuaalisuus olisivat avoimemmin pöydällä myös työpaikoilla. Eikä seksi suinkaan aina puolisoa tarvitse. Sooloseksillä on monia samoja etuja, Paalanen tarkentaa.

Paalanen puoltaa työpaikalla tapahtuvaa seksuaalista nautintoa.

– Seksiä voisi harrastaa ihan vaikka omassa työhuoneessa, jos sellainen sattuu olemaan. Ovi lukkoon, lappu oveen ja sitten vain sooloseksin pariin, Paalanen ehdottaa hymyillen.

Kahvipöydän seksipuheet ovat pienen piirin nautinto

Seksitunnit ja suhde seksuaalisuuteen on Tommi Paalasen mukaan sovittava kussakin työpaikassa erikseen. Paalasta kuitenkin harmittaa se, että yleensä kun seksipuheita siivotaan, niin ensimmäisenä kärsivät marginaalit.

– Normiseksuaalisuus ja lapsiperheiden seksiongelmat ovat hyväksyttyjä puheenaiheita työpaikkojen kahvipöydissä. Mutta jos homomies kertoo edellisen viikonlopun villeistä jatkoista, niin se ei sitten enää käykään, Paalanen muistuttaa.

Seksi auttaa jaksamaan

Seksin hyödyistä Paalanen on samaa mieltä kuin vihreiden kuntapoliitikko Miikka Keränen.

– Seksin terveysvaikutukset ovat tieteellisesti todistettuja. Seksitunti on tietysti letkautus, mutta aiheen vakava puoli on se, että työelämä tarvitsee lisää joustavuutta, Paalanen sanoo.

Vihreiden kuntapoliitikon Miikka Keräsen seksitunti-kirjoitus liittyy Rovaniemen vihreän kunnanvaltuustoryhmän ja 16 muun kunnanvaltuutetun tekemään aloitteeseen työpäivien huokoistamisesta. Tällä tarkoitetaan työpäivien riittävää tauottamista. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja