Mainos

Seivästähti Wilma Murto saamassa kovan ulkomaisen harjoituskaverin – "Hyvä ratkaisu löytymässä"

2:19

Seiväshyppääjä Wilma Murron, 20, uusi valmennuskuvio ollaan saamassa maaliin. Sen myötä Murrolla olisi kova ulkomainen harjoituskumppani.

Pääkuvan videolla Murto kommentoi jäämistään karsintoihin elokuisissa Berliniin EM-kisoissa.

Syyskuun alussa tiedotettiin Murron ja hänen pitkäaikaisen valmentajansa Jarno Koivusen yhteistyön päättymisestä. Murron manageri Tero Heiska kertoi tuolloin Ilta-Sanomille, että neuvotteluvaiheessa oli 2–3 eurooppalaista vaihtoehtoa tulevaksi valmennuskuvioksi. Nyt yksi vaihtoehdoista on toteutumassa.

– Tilanne on sillä lailla muuttunut, että lähempänä ratkaisua ollaan asian tiimoilta. Ei siinä varmaan pitkään mene. Veikkaus silloin oli, että syyskuun aikana saadaan asiat valmiiksi ja siltä se nyt oikeastaan näyttää. Hyvässä lykyssä viikon sisään olisi valmista tietoa, tai lokakuun ekan viikon aikana viimeistään, Heiska kertoo MTV Sportille.

Heiska ei halua vielä kertoa, mistä päin Eurooppaa toteutumassa olevassa vaihtoehdossa on kyse.

– En sano sitä, koska en halua, että asiat menevät sekaisin sen takia, että on pistetty julkisuuteen ennen kuin on sovittu kunnolla kuitenkaan. Käytännön asioita neuvotellaan ja puhutaan. Hyvä ratkaisu on löytymässä.

Heiskan mukaan ratkaisuun kuuluu "harjoitteluyhteys kovan tason seiväshyppääjän kanssa". Manageri samalla oikoo Ilta-Sanomien uutista, jossa otsikoitiin Murron jättävän Suomen.

– Ei välttämättä muutto ole tapahtumassa, mutta yhteistyötä tehdään mahdollisimman paljon sitten. Käytännön asiat ovat pikkaisen auki, mutta harjoittelua voidaan tehdä molemmissa maissa. Tämä toinenkin urheilija liikkuu Suomeen välillä, Heiska sanoo.

Murto olisi aiemmin halunnut muuttaa Uuden-Seelannin Aucklandiin. Siellä hän olisi päässyt meritoituneen valmentajan, Uuden-Seelannin yleisurheiluliiton ja olympiakomitean palkkalistoilla olevan Jeremy McCollin vetämään lajiakatemiaan. Akatemian tähtenä tuikkii olympiapronssia Rio de Janeirossa 2016 saavuttanut Eliza McCartney, 21.

– Uusi-Seelanti olisi ollut hyvä kaikilta muilta osin, mutta valmentajan työnantaja ei antanut siihen lupaa. Urheilijat olisivat olleet innostuneita ja valmentajakin olisi ollut innostunut, mutta on ymmärrettävää, että nämä ovat aina vähän hankalia asioita, kun valmentaja on liitolla pääsääntöisesti töissä, Heiska perkaa. 

Nuorten ME-nainen

Salon Vilpasta edustavan Murron ennätys, alle 20-vuotiaiden ME 471 on vuodelta 2016. Lisäksi Murto on saavuttanut alle 20-vuotiaiden EM- ja MM-kisoista pronssia.

Kuluneena kesänä Murto taivutti ulkoratojen ennätyksekseen 460 ja voitti tuloksella Suomen mestaruuden Jyväskylän Kalevan kisoissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.