Seivästähti Wilma Murrolle harjoituskaveriksi arvokisamitalisti – myös uusi meritoitunut valmentaja julki: "Vähän jännittää"

Wilma Murto karsiutumisesta: Sähläsin merkin kanssa 2:19

Seiväshyppääjä Wilma Murto siirtyy Steve Ripponin valmennukseen. Hän pääsee myös harjoittelemaan brittiläisen arvokisamitalistin Holly Bradshaw'n ja muiden kansainvälisen tason huippujen kanssa, tiedottaa Urheiluliitto.

Pääkuvan videolla Murto kommentoi jäämistään karsintoihin elokuisissa Berliniin EM-kisoissa.

– Hyvät fiilikset, vaikka vähän jännittää. Tulee niin paljon muutoksia. Tilanne on vähän leijunut viimeisen kuukauden, mutta nyt olen tosi innoissani, Murto sanoo.

Murron, 20, uusi harjoituskaveri Bradshaw, 26, oli viime kesän EM-kisoissa kolmas. Hänellä on myös hallista MM-pronssia ja EM-kultaa, ja hän on ollut kahdesti kuuden joukossa olympiakisoissa. Hän on hypännyt hallissa parhaimmillaan 487 ja ulkona 481.

– Tavattiin Hollyn kanssa ensi kertaa Rion olympialaisissa ja sitten muissa kisoissa. Viime aikoina on juteltu enemmän. Molemmat ollaan sitä mieltä, että hyödymme, kun sparraisimme toinen toisiamme, Murto sanoo.

Steve Rippon, 52, on puolestaan työskennellyt viime vuodet Suomen Urheiluliiton seiväshyppyvalmentajana. Meritoituneella Ripponilla on pitkä kokemus ammattivalmentajana useassa eri maassa ja laajat kansainväliset suhteet. Ne mahdollistavat Murron yhteistyön Bradshaw'n kanssa. 

Tasaisuutta lisää

Ripponin mukaantulon myötä Murron harjoittelu mullistuu, ja hyppääjä viettää enemmän aikaa ulkomailla. Syksyn, talven ja kevään aikana Murto treenaa ja osin myös kilpailee Portugalissa, Britanniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Keväällä Murto käy leirillä myös Japanin Tokiossa.

– Pajulahdesta tulee minun pääasiallinen harjoituspaikkani, kun olen Suomessa. Uskon, että Stevellä on minulle paljon annettavaa. Ollaan puhuttu, että tavoitteena on saada hyppäämisen taso tasaisemmaksi, Murto kertoo.

Ripponin valmennukseen on syksyn aikana siirtynyt myös Elina Lampela. Murron pitkäaikainen valmennussuhde Jarno Koivusen kanssa päättyi kuluneen kesän jälkeen.

Ulkoennätys kuluneena kesänä

Salon Vilpasta edustavan Murron ennätys, alle 20-vuotiaiden ME 471 on vuodelta 2016. Alle 20-vuotiaiden EM- ja MM-kisoista Murto on saavuttanut pronssia.

Kuluneena kesänä Murto taivutti ulkoratojen ennätyksekseen 460. Hän voitti tuloksella Suomen mestaruuden Jyväskylän Kalevan kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat