Seiska: Pahoinpitelystä tuomittu Miss Suomi -kilpailija ulos semifinaalista!

Miss Suomi -kilpailija on tuomittu kahdesta pahoinpitelystä, kertoo Seiska.

Miss Suomi -kilpailu oli edennyt semifinaalivaiheeseen, kun yksi kilpailijoista paljastui rikostuomion saaneeksi. 

Seiskan tietojen mukaan Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vuonna 2016 tuominnut 28-vuotiaan missikilpailijan Hilla Kortetjärven 40 päiväsakkoon kahdesta pahoinpitelystä. 

Käräjäoikeuden mukaan Kortetjärvi pahoinpiteli kahta naista vuoden 2015 helmikuussa juhliessaan laivalla, jossa hän aiheutti välikohtauksen tanssilattialla.

Kortetjärvi löi naisia nyrkeillä naamaan ja repi heitä hiuksista niin, että molempien naisten klipsipidennykset irtosivat.

Kortetjärvi kommentoi MTV Uutisille tilannetta sähköpostin välityksellä. 

– Pyydän syvästi anteeksi. Koulutusviikon ja semifinaalimatkan aikana olen ymmärtänyt, että minun olisi pitänyt jo hakuvaiheessa kertoa avoimesti useita vuosia sitten saamastani sakkotuomiosta. En kuitenkaan lainkaan ajatellut, että se voisi olla este kilpailuun osallistumiselle.

– Olen hyväksynyt ja maksanut sakon, mutta en hyväksy minkäänlaista vahingontekoa toiselle. Olen itsekin joutunut muutamassa elämänvaiheessa pahasti kiusatuksi. Olen erittäin pahoillani, jos joku kokee, että olen koskaan aiheuttanut vahinkoa. Tuomitsen kaiken kiusaamisen, väkivallan ja muun vahingon tekemisen toisille.

Näin Miss Suomi -kilpailun Sunneva Sjögren kommentoi

Myös missikeisarinna Sunneva Sjögrenkommentoi tilannetta MTV Uutisille. Sjögrenin mukaan kilpailun säännöissä lukee, että kilpailijalta ei saa löytyä rikosrekisteriä. 

Tämä kysytään heiltä myös hakulomakkeessa. 

– Painotamme aina kilpailussa, että kaikki tämänkaltainen kannattaa kertoa etukäteen. Kaikki tämänkaltainen tulee kuitenkin aina esille viimeistään finaalivaiheessa tavalla tai toisella, Sjögren kertoo.                             

Sjögren sai tietää kilpailijan tuomiosta Seiskan kautta. 

– Miss Suomi -kilpailun arvoihin ei sovi väkivalta millään muotoa. Vakavan keskustelun jälkeen olemme yhdessä päättäneet, ettei Hillan matka jatku kilpailussa. Toivomme Hillalle kaikkea hyvää. Semifinaalivaiheen aikana Hilla on osoittanut erinomaista asennetta ja toiminut positiivisesti organisaatiota ja kilpailijoita kohtaan.

Miss Suomi -kilpailussa seuraava etappi on semifinaali 17.elokuuta, jossa valitaan 10 Miss Suomi 2024 -finalistia jatkoon. 

Lue myös:

    Uusimmat