Mainos

Seijan tuhojen korjaus voi kestää päiviä

20:00

Yöllä ja aamulla riehuneen Seija-myrskyn tuhojen korjaaminen on jatkunut koko päivän. Iltaseitsemältä ilman sähköjä oli vielä lähes 70 000 kotia, joista Fortumin asiakkaita hieman alle 50 000.  

Suurin osa pelastustöistä on ollut kaatuneiden puiden raivausta teiltä ja sähkölinjoilta. Sähköyhtiöistä muistutetaan, että raivaus- ja korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ammattilaisten työtä. 

Myrsky on vaikuttanut myös liikenteeseen. Ongelmia on ollut juna-, tie- ja laivaliikenteessä. Myös lossiliikenne on ollut paikoin pysähdyksissä.

Junamatkustajien tulee varautua viivästyksiin sekä kalustomuutoksiin koko tämän illan ajan ja vielä huomisaamuna, kerrotaan VR:ltä. Erityisesti poikkeuksia liikenteessä on rantaradalla.  

Tällä hetkellä junat korvataan linja-autoilla väleillä Karjaa-Turku, Turku-Loimaa ja Karjaa-Hanko. Muut suljettuna olleet rataosuudet on avattu, mutta liikenteen palautuminen normaaliksi vie aikaa.

VR kehottaa asiakkaitaan tarkistamaan liikennetilanteen VR:n verkkosivuilla julkaistavista liikennetiedotteista tai Junat kartalla -palvelusta.

Myrskyn kaatamat puut ja muut myrskytuhot ovat vaikeuttaneet junaliikennettä koko päivän. VR arvioi myrskyn vaikeuttaneen useiden tuhansien matkustajien matkantekoa tänään.  

Laivayhtiöistä puolestaan raportoitiin, että myrskyn takia osa laivoista joutui ajamaan Maarianhaminan sataman ohi. Laivoilla on ollut myös pahoinvoivia matkustajia.

Teille kaatuneet puut ovat pakottaneet sulkemaan teitä eri puolilla maata. Kaatuneet puut haittaavat liikennettä erityisesti Kanta-Hämeessä ja Lounais-Suomessa. Liikenneviraston mukaan pahemmilta onnettomuuksilta on kuitenkin säästytty.

Finavialta kerrottiin, että lentoliikenteessä vältyttiin peruutuksilta, mutta lennoissa oli kuitenkin pieniä viivästyksiä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.