Sebastian Vettelin vaakasekoilu saa ymmärrystäkin

Daniel Ricciardo ymmärtää, miksi Sebastian Vettel menetti malttinsa Brasilian aika-ajojen punnituksessa ja lähti liikkeelle sääntöjen vastaisesti. Ricciardon mukaan autoja ei pitäisi punnita, jos kuljettajalla ei ole tilillään kierrosaikaa.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Sääntöjen mukaan kuljettaja ei saa lähteä vaa’alta itse liikkeelle, vaan auto on ensin työnnettävä vaa’alta pois ja käynnistettävä vasta sen jälkeen. Kiireinen Vettel lähti liikkeelle kuitenkin omin luvin rikkoen punnituslaitteet.

Vettel perusteli toimintaansa sillä, että sade alkoi. Hänellä oli kiire renkaiden vaihtoon.

– Jos olisin hänen tilanteessaan, olisin myös turhautunut. Sade oli tuloillaan, eikä hän ollut ajanut vielä kierrosaikaa. Punnitus vei häneltä aikaa ja riskeerasi hänen aika-ajonsa, Ricciardo toteaa.

Ricciardon mielestä punnitusta ei saisi tehdä ennen kuin kuljettajalla on kierrosaika plakkarissa.

– Tulemme varmaankin Abu Dhabissa puhumaan asiasta. Sellaista, että punnituskutsu tulisi vasta sitten, kun olet ajanut kierrosajan. Jos sinut kutsutaan vaa’alle ennen kuin olet ajanut kierrosajan, vaikutetaan siten aika-ajoosi, mikä mielestäni on vähän epäreilua. Tällä perusteella sympatisoin Sebiä, Ricciardo ilmoittaa.

Ricciardo itse joutui vastaavaan tilanteeseen lokakuun alussa Suzukassa.

– Ajattelin, että miksi minut kutsuttiin. En ole tehnyt mitään. Sitten he huomasivat ongelman ja päästivät minut liikkeelle, hän muistelee.

Vettel sai rikkeestään huomautuksen ja 25 000 euron sakot. Hän sai kuitenkin pitää kakkosruutunsa.


Lue myös:

    Uusimmat