Sebastian Vettel suuttui rangaistuksestaan – vaatii maalaisjärkeä

Sebastian Vettel sai kolmen lähtöruudun pudotusrangaistuksen Austinin F1-kisaan, koska ei hidastanut riittävästi punaisten lippujen aikana. Rangaistustaan hän piti kohtuuttomana.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

– Säännöissä pitäisi olla maalaisjärkeä, Vettel täräytti harjoitusten jälkeen.

Vettelin ensi kauden tallikaveri Charles Leclerc oli ajautunut ulos radalta ja sen seurauksena radalla oli hiekkaa. Turvallisuussyistä tuomaristo päätti keskeyttää session hetkeksi ja siitä ilmoitettiin ajajille punaisilla lipuilla.

Vettel väitti, että hidasti kyllä, eikä mielestään aiheuttanut vaaratilannetta.

– Tuomaristo meni tarkasti yksityiskohtiin ilmoittaen, että hidastamiseni kesti 27,7 sekuntia. Näin punaisen lipun ja hidastin. Katsoin, olisiko auto seinässä yhdeksännen ja kymmenennen mutkan tienoilla. Ja sitten hidastin huomattavasti sääntöjen mukaan. En tiedä, oliko ajanottosysteemissä jotain vialla, mutta hidastin, hän sanoi.

Vettel laukoi myös sarkastista kritiikkiä.

– Mielestäni tämä ei ole oikein. Jos toinen auto on heti takanasi, voi se ajaa perääsi. Mutta tärkeämpää on, ettei saa rangaistusta, hän ilmoitti.

Vettelin iltapäivä oli muutenkin synkkä. Hän teki selväksi, ettei Ferrari-auton kilpailukyky ole riittävällä tasolla.

– Saimme ajettua riittävästi kierroksia ja on selvää, ettemme olleet tänään kilpailukykyisiä. Meiltä puuttuu aikamoinen kimpale suorituskykyä, hän paljasti.

Lewis Hamilton varmistaisi sunnuntaina kisassa viidennen maailmanmestaruutensa, jos keräisi kisasta kahdeksan pistettä Vetteliä enemmän. Vettelin lähtöruuturangaistus tietysti nostattaa Hamiltonin toiveita entisestään.



Lue myös:

    Uusimmat