"Epäreilua" – taas ylilyöntiin sortunut Sebastian Vettel puolusteli munaustaan

Sebastian Vettel oli melko vastahakoinen kommentoimaan Brasilian GP:n aika-ajoissa nähtyä tilannetta, jossa Ferrari-kuski hajotti autojen punnitsemiseen käytettävän vaa'an. 

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Pääkuvan videolla episodi, jossa turhautunut Vettel hajottaa FIA:n vaa'an. 

Vettel komennettiin ajamaan Ferrari vaa'alle kesken aika-ajojen. Saksalaiskuljettaja olisi halunnut ajaa punnituksen sijaan varikkopilttuuseen säädättämään autoaan, minkä seurauksena hän rikkoi punnitusprotokollaa räikeästi. 

Useisiin virheisiin loppukaudella sortunut Vettel ei ensinnäkään sammuttanut autoaan mittauksen ajaksi, ja lopulta hän kaasutti pois vaa'alta rikkoen mittauslaitteiston.

Nyt häntä uhkaa rangaistus, jopa aika-ajosuorituksen hylkäys. Tuomariston kuultavaksi kutsun saaneelta Vetteliltä kysyttiin tilanteesta aika-ajon kärkikolmikon haastatteluissa.  

– On ehkä parempi, etten sano mitään, toiseksi ajanut Vettel aloitti, mutta jatkoi sitten.  

– Meitä ei pitäisi kutsua vaa'alle, jos olosuhteet vaihtelevat noin. Se on mielestäni epäreilua, jos joku kutsutaan sinne. Halusin heidän kiirehtivän, Vettel pyöritteli viitaten ajoittaiseen kevyeen sateeseen aika-ajon aikana. 

Paalupaikan otti Mercedeksen Lewis Hamilton, mutta häntäkin uhkaa mahdollinen rangaistus vaarallisen ajamisen takia. Niinpä kolmanneksi ajanut Mercedeksen Valtteri Bottas voi nousta paalulle ja neljänneksi tullut Ferrarin Kimi Räikkönen myös eturiviin.  

Alla olevalla videolla Hamiltonin vaaratilanteet Räikkösen ja Sirotkinin kanssa. 


Lue myös:

    Uusimmat