Miten tästä voi selvitä ilman rangaistusta? F1-studiotiimi listasi Sebastian Vettelin vaakasekoilun lukuisat rikkeet

Sebastian Vettel teki Brasilian GP:n aika-ajojen kummallisessa vaakaepisodissa useamman sääntörikkomuksen, kuten F1-studiotiimi selvitti C Moren lähetyksessä. 

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Pääkuvan videolla C Moren studiotiimi puntaroi Sebastian Vettelin vaakaepisodia. 

MM-haaveensa loppukauden virheisiin haudannut Vettel syyllistyi taas ylilyöntiin, kun hän kolisteli Ferrarillaan FIA:n määräämään punnitukseen kesken aika-ajon lauantaina. 

Hän joutui tempustaan tuomariston kuultavaksi, mutta selvisi tilanteesta yllättäen huomautuksella ja 25 000 euron sakolla

C Moren asiantuntijatiimin Toni Vilander ja Ossi Oikarinen pitivät sitä täysin selvänä, että Vettelille tulisi antaa rangaistus. 

– Vettel on tulossa vaihtamaan pehmeitä renkaita aika-ajon kakkososiossa, niin sen takia hän käy niin kuumana. Kädet käyvät, ja kaikkiin noihin signaaleihin pitäisi olla joku opaskirja käytössä, Vilander hymähti tv-lähetyksessä. 

Kyse oli satunnaistarkastuksesta, joka voi tulla kenellä tahansa kuskille eteen aika-ajojen aikana. Oikarinen huomautti, että tallien tulee huomioida tämä laatiessaan aika-ajostrategiaa.  

– Sääntöjen mukaan tästä pitää tulla rangaistus, koska tässä tehdään niin monta asiaa väärin, Oikarinen aloitti.  

– Ensinnäkin kuljettajan pitää ajaa ensimmäisen keilan luokse ja sammuttaa moottori. Sen jälkeen auto työnnetään vaakojen päälle, jotta ne eivät hajoa. (Keilan kaatanut) Vettel ajoi itse vaa'alle, joten tämä meni alusta saakka pieleen. Sen jälkeen pitää odottaa, että auto työnnetään pois vaa'alta, eikä ajaa itse, kuten Vettel teki. Eli tässä on unohdettu kaikki asiat, Oikarinen jatkaa.  

– Rangaistus tästä on lähtöruuturangaistus tai jopa diskaus aika-ajoista. En ymmärrä, miten näin kokenut kaveri kuin Vettel tekee näin.   

Ilman rangaistusta selvinnyt Vettel starttaa huomiseen kisaan toisesta ruudusta. 

Alla olevalla videolla Lewis Hamiltonin vaaratilanteet Kimi Räikkösen ja Sergei Sirotkinin kanssa. 


Lue myös:

    Uusimmat