Sebastian Vettelin uusi osoite ratkeamassa? – "Ei tarvitse olla nero nähdäkseen tilanteen"

F1:n nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin yllä on pyörinyt kovia huhuja jo useiden viikkojen ajan. Tuoreeltaan itävaltalaislehti Kronen Zeitung väitti, että Vettelin uusi osoite voisi varmistua kahden viikon kuluttua. Vettel otti kantaa pyörittelyihin Espanjan GP -viikonlopun yhteydessä.

Kronen Zeitungin mukaan Vettel allekirjoittaisi sopimuksen Racing Pointin eli ensi kaudella Aston Martinin nimeä kantavan tallin kanssa. Lehden väitteen mukaan sopimus tehtäisiin kahden viikon päästä ajettavan Belgian GP:n yhteydessä.

Aston Martin on noussut huhuissa Vettelin todennäköisimmäksi kohteeksi.

– Mitään uutta ei ole juuri nyt meneillään ja tässä saattaa mennä tovi. Ei tarvitse olla kuitenkaan nero, jotta näkee nykytilanteen. Paikkoja ei ole hirveästi jäljellä, Vettel totesi Sky Germanylle.

Vettelin vaihtoehdot ovat vähentyneet merkittävästi viime viikkojen aikana. Mercedeksen uskotaan jatkavan nykyisellä kuljettajakokoonpanollaan, josta Valtteri Bottas teki jo jatkosopimuksen. Renault puolestaan ilmoitti Fernando Alonson paluusta, eikä Vettel ole saamassa paikkaa vanhasta tallistaan Red Bullilta.

Tätä kautta Racing Point on noussut tapetille. Pinkillä värityksellä kisaava talli on ollut isosti otsikoissa niin sanotun kopiointikohun takia. Racing Pointin tämän kauden auto on mallinnettu Mercedeksen viime vuoden mestaruusauton mukaan. Sen laillisuutta on puitu ja puidaan erinäköisissä tuomioistuimissa.

Racing Point on napsinut kopioautollaan hyviä sijoituksia. Espanjassa tallin kuljettajista Lance Stroll oli neljäs ja Sergio Perez viides.

Tällä hetkellä vaikuttaakin siltä, että nykyisen Racing Pointin, tulevan Aston Martinin auto on mukana kärkipään kamppailussa. Tätä kautta tallista on tullut houkutteleva kohde myös Vettelille.

– Tärkeintä on se, että tiedän saavani hyvän paketin. Haluan hyvän auton, jolla voin taistella kärkisijoista. Sen lisäksi tallin on osoitettava kehitysaskeleita, ja totta kai minun pitää nauttia projektista, Vettel pyöritteli.

Lue myös:

    Uusimmat