Carlos Sainzilta paljastus sopimusneuvotteluistaan

Ferrarilta F1-kauden päätteeksi lähtevä Carlos Sainz käy parhaillaan keskusteluita ”lähes kaikkien” tiimien kanssa. Espanjalaiskuski haluaa varhaisessa vaiheessa selvyyden tulevan kauden työnantajastaan.

Sainzin neljän vuoden taival Ferrarin kanssa tulee päätökseen, kun italialaistiimi palkkasi seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kuljettajakseen kaudesta 2025 alkaen.

Monen tallin mielenkiinnon kohteena oleva Sainz on nostanut osakkeitaan ottamalla voiton Australian GP:stä ja ajamalla kaksi muuta palkintosijaa kauden neljässä ensimmäisessä kisassa.

Tarjolla on useita hyviä vaihtoehtoja, kun Red Bull jatkaa pohdintojaan Sergio Perezin jatkosta, Mercedes tarvitsee huippukuskin Hamiltonin tilalle ja esimerkiksi Fernando Alonson tulevaisuus Aston Martinilla on vaakalaudalla. Myös kaudella 2026 sarjaan liittyvä Audi tekee Sauberista mielenkiintoisen mahdollisuuden.

– Käyn keskusteluita muutamankin (tiimin) kanssa, koska niin manageritiimini ja minun pitää tehdä, kun minulla ei ole vielä työpaikkaa ensi vuodelle. Puhumme siis lähes kaikkien kanssa, Sainz kertoo Sky Sportsille tilanteestaan.

– Kyse on vain tarkempiin yksityiskohtiin menemisestä ja realistisimpien vaihtoehtojen havaitsemisesta. Minulla ei ole mitään uutisia tai sanottavaa vielä.

Kaikki eivät kuitenkaan halua kiirehtiä omien kuljettajasopimustensa kanssa. Sainzin kasvattajatiimi Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko totesi juuri viikonloppuna, ettei sarjaa dominoivalla tallilla ole halukkuutta lähteä mukaan alkukauden tuolileikkiin.

Sainzilla ei kuitenkaan ole aikaa odotella loputtomiin.

– Voin sanoa vain sen, että on aika kiihdyttää kaikkea, ja toivottavasti saamme asiat järjestykseen mieluusti ennemmin kuin myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat