Sebastian Vettelin ja Ferrarin välinen sota huolettaa F1-veteraania – "Parasta olisi vaihtaa kokoonpanoa välittömästi"

Signaalit Sebastian Vettelin ja Ferrari-tallin lopullisesta välirikosta alkavat olla sen verran vahvat, ettei italialaistiimissä omalla F1-urallaan ajanut Gerhard Berger näe nyt muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa miehiä jo ennen kauden päättymistä.

Vettel aloitti jo Britannian toisen GP-viikonlopun aika-ajoissa Ferrarin julkisen kritisoimisen toteamalla, ettei autolla pääse tällä hetkellä parempaa vauhtia. Kommentissa pisti silmään kuitenkin se fakta, että vaikka Vettel oli aika-ajossa vasta 12:s, hänen tallikaverinsa Charles Leclerc ylsi kahdeksanneksi.

Kisassa pistesijojen ulkopuolelle jäänyt Vettel koki joutuneensa lapsipuolen asemaan kisataktiikassa ja antoi palaa tiimin suuntaan.

– Tämä on juuri se rako, mihin meidän ei pitänyt päätyä. Puhuimme tästä aamulla. Annan palaa, mutta tiedätte kyllä, että te möhläsitte tämän, Vettel laukoi jouduttuaan takaisin radalle ruuhkan keskellä.

Sanailu alkaa olla sillä tasolla, että entinen Ferrari-kuski Gerhard Berger viheltäisi jo pelin poikki. Vettel on joka tapauksessa lähdössä tiimistä kauden päätteeksi, kun Carlos Sainz hyppää McLarenilta tilalle. Uudeksi talliksi on huhuttu nykyistä Racing Pointia, josta tulee ensi kaudella Aston Martin.

– Kyseisten tiimien tunnelman kannalta, olisi parasta vaihtaa vuoden 2021 kokoonpanoihin välittömästi, Berger tokaisee itävaltalaiselle Sport1-kanavalle.

Villeneuve: Mestarilta tuollaiset virheet ovat käsittämättömiä

Vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg huomaa, ettei kaikki ole punaisten sisällä kunnossa.

– Sebin radioviesti osoittaa, miten kireä tilanne on. Hänen täytyy kuitenkin jatkaa taistelua, myös signaaliksi tulevalle tiimilleen. Hänen pitää lyödä nyrkkiä pöytään Ferrarille ja vaatia uutta autoa, Rosberg linjaa Grand Prix News -sivuston mukaan.

19 vuotta Rosbergia aiemmin MM-tittelin voittanut Jacques Villeneuve näkee vikaa myös Vettelissä. Myös tämän tallipomo Mattia Binotto näki Vettelin pyörähdyksen isommaksi tekijäksi lopputulokseen kuin Ferrarin taktisen kömmähdyksen.

– Hän tekee tuota aina, kun joutuu ongelmiin. Silloinkin, kun hän taistelee maailmanmestaruudesta, Villeneuve sanoo Vettelin radioavautumisesta Sky Italialle.

– Jos hänen itseluottamuksensa ei ole kunnossa, hän tekee virheitä. Hän tietää, että tulos on hänen syytään. Jos ajelet ympyrää perällä, vika ei ole taktiikassa. On käsittämätöntä, että mestari tekee tuollaisia virheitä, Villeneuve arvostelee.

Lue myös:

    Uusimmat