F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrari-pomo näpäytti takaisin tallia kritisoineelle Sebastian Vettelille: "Hänen oma virheensä maksoi enemmän"

0:27
Vetteliltä tiukkaa palautetta tiimiradiossa.

Sebastian Vettel ei ollut alkuunkaan tyytyväinen talliltaan saamaansa kisastrategiaan, mutta Mattia Binotton mukaan siinä ei ollut mitään vikaa.

Vettel sijoittui sunnuntaina Silverstonessa ajetussa kilpailussa 12:nneksi lähdettyään matkaan 11. ruudusta. Tallikaveri Charles Leclerc onnistui yhden pysähdyksen taktiikalla nousemaan kahdeksannesta ruudusta neljänneksi.

Kilpailun kuva muuttui Vettelin osalta täysin jo ensimmäisessä mutkassa, kun hän pyörähti avattuaan kaasun liian aikaisin. Tämä pudotti Vettelin viimeiselle sijalle.

Kovilla renkailla matkassa ollut Vettel ei kuitenkaan ollut tyytyväinen siihen, että Ferrari otti hänet ensimmäisen kerran varikolle jo 22. kierroksen päätteeksi, kun hänen kierrosaikansa olivat vielä kilpailukykyisiä verrattuna niihin kuljettajiin, joita vastaan hän ajoi kilpaa.

Varikkopysähdyksen ansiosta Ferrarin tei tarvinnut antaa tallimääräystä, vaan Vettelin takana parempaa vauhtia ajanut, oman pysähdyksensä jo tehnyt Leclerc nousi automaattisesti hänen edelleen. Samalla Vettel putosi Kimi Räikkösen ja kumppaneiden taakse ruuhkaan.

– Tämä on juuri se rako, mihin meidän ei pitänyt päätyä. Puhuimme tästä aamulla. Annan palaa, mutta tiedätte kyllä möhlineenne tämän, Vettel tokaisi kisan aikana radiossa Ferrarin varikkomuurille.

Vettel oli ihmeissään myös siitä, että hänet otettiin uudestaan sisään vain hetkeä myöhemmin. Hän ehti ajaa uudella kovalla renkaalla ainoastaan 11 kierrosta, ja sitten hän joutui ajamaan kilpailun lopussa 19 kierrosta käytetyllä keskikovalla renkaalla.

– Renkaat alkoivat loppua kisan viimeisiä kierroksia kohden.

Tallipäällikkö Binotton mukaan Vettelin kritiikki strategiaa kohtaan ei ole perusteltua.

– Teimme ensimmäisen pysähdyksen ehkä pari kierrosta liian aikaisin, ja sen takia hän putosi Räikkösen taakse. Mutta tiesimme, että hän kuittaisi asian häviämättä aikaa. Se pysähdys mahdollisti sen, että Charles pystyi jatkamaan nousuaan. Kokonaisuuden kannalta se oli oikea päätös, emmekä koe, että olisimme rankaisseet Sebastiania, Binotto sanoi Motorsportin mukaan.

– Hän nousi välittömästi Kimin ohi. Hän ei olisi pystynyt ohittamaan Daniil Kvjatia myöhäisemmän pysähdyksen turvin, koska hän ajoi siinä vaiheessa (22. kierroksella) jo niin kovaa kuin pystyi. Ja sitten hän onnistui ohittamaan Carlos Sainzin aikaisemman pysähdyksen turvin (34. kierroksella). Hänen kilpailunsa vaarantui lähdössä, ja se maksoi enemmän kuin valitsemamme strategia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja