Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin yhteisestä Ferrari-ajasta suora tunnustus – "Täynnä häpeää"

Ferrarin tallipomo Mattia Binotto myöntää, että hän epäonnistui kuljettajiensa Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin käsittelemisessä F1-kauden 2019 alkupuolella. 

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Binotto linjasi kauden alla, että Vettel on Ferrarin ykköskuski. Saksalaista siis suosittaisiin 50-50-tilanteissa Leclercin kustannuksella tallin edun nimissä. 

Binotto myöntää nyt suoraan, että hänellä oli vaikeuksia pitää paketti kasassa. 

– Tuollainen tapaaminen kauden alussa oli täynnä häpeää, ja sitä oli vaikea johtaa. Mutta olemme nyt tottuneet niihin, Binotto kommentoi medialounaalla motorsport.comin mukaan

– Käytännöistä tuli miellyttävämpiä kauden edetessä, joten totuimme niihin tallina. Saatamme tehdä edelleen virheitä kisoissa, mutta ne ovat osa prosessia.

Kauden aikana Ferrarin tiimiradiossa käytiin lukemattomia tulisia keskusteluja, kun Vettel ja Leclerc tunsivat kokeneensa vääryyttä tallitoverin kustannuksella. Kaikki räjähti Brasiliassa, kun kaksikko kolaroi toisensa pihalle

Binotto uskoo, että tilanteen eskaloituminen helpottaa ensi kauden pelisääntöjen naulaamista. 

– Keskustelemme nyt kuljettajien kanssa ennen kisaa erilaisista kisavaihtoehdoista ja tallin strategioista. 

– Ja syy, miksi meidän pitää hallita kuljettajiamme, on se, että molemmat heistä ovat hyviä kuskeja, joilla on sama tavoite: olla ykkösenä ruutulipulla, Binotto summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat