Ferrari-pomolta merkittävä paljastus tallin uudesta strategiasta: ”Se on kehittynyt”

Ferrarin uusi F1-auto paljastettin – tältä näyttää SF1000 6:00
Videolla kuvaa Ferrarin uudesta autosta.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto paljastaa, että tallin kuljettajat lähtevät alkavaan F1-kauteen samalta viivalta.

Vielä ennen viime kauden alkua Binotto sanoi, että tasatilanteessa talli suosisi saksalaiskuski Sebastian Vetteliä kisastrategiaa valitessaan. Kauden edetessä ensimmäistä kauttaan tallissa ajanut monacolainen Charles Leclerc nousi kuitenkin haastamaan Vetteliä ja sijoittui MM-pisteissä lopulta jopa tämän edelle.

Tällä kaudella Leclerc onkin tasaveroisessa asemassa Vettelin kanssa. Binotto kommentoi tallinsa muuttunutta kuljettajien käsittelytapaa F1-sarjan verkkosivuilla.

– Se on kehittynyt. Charles on vuoden kokeneempi. He ovat samalla tasolla, he voivat molemmat taistella voittaakseen. Joten antaa heidän kisata.

Vettelin ja Leclercin kilvanajamisesta saatiin Ferrarin kannalta ikävä osoitus Brasilian osakilpailussa marraskuussa, kun kuljettajat kolaroivat keskenään ja joutuivat keskeyttämään. Leclercin mukaan tapauksesta on opittu.

– Saamme kilpailla keskenämme, mutta olemme myös tallikavereita. Moni ihminen tekee töitä auton eteen, olemme joukkue, eivätkä Brasilian tapahtumat saa toistua. Olen oppinut siitä. Marginaalit ovat jatkossa luultavasti suurempia.

Vettel muistuttaa F1:n verkkosivulla, ettei hänen autonsa poikennut Leclercin autosta viime kaudella, vaikka hänelle ennen kauden alkua puettiin ykköskuskin viittaa.

– Meillä oli samanlainen auto ja sama mahdollisuus kilpailla. Tämä ei muuta mitään.


Lue myös:

    Uusimmat