Ferrarin ex-pomo Räikkösestä: ”En usko Charlec Leclercin olevan yhtä joustava kuin Kimi”

Ferrarin entinen tallipomo ja F1-sarjan nykyinen urheilujohtaja Ross Brawn odottaa italialaistiimin sisälle entistä suurempaa jännitettä, kun Kimi Räikkönen tekee tilaa Charles Leclercille.

Nuoren Leclercin palkkaaminen Räikkösen tilanne vie tähtikuski Sebastian Vettelin uuteen tilanteeseen, kun vähitellen lopettamassa olevan maailmanmestarin sijaan talliin tulee nälkäinen tulokas.

Vettel on tähän asti saanut Ferrarilta täyden tuen, minkä seurauksena Räikkönen on monesti joutunut antamaan periksi radalla.

– En odota Charlesin olevan ihan niin joustava kuin Kimi oli joissain tilanteissa, Brawn ennustaa F1-sarjan sivuilla.

– Kimi tekee itse päätöksensä, älkää käsittäkö minua väärin, mutta uskon Kimin tienneen, mikä vastuujako tiimissä oli, Brawn jatkaa.

Vettelin omaksuttava Schumin vaatimustaso

Tallin entisen tekniikkapomon mukaan Ferrari otti päättyneellä kaudella kehitysaskeleita eteenpäin Vettelin johdolla, mutta tuloksen tekeminen jäi puolitiehen.

– Heillä oli vahva vuosi, mutta heidän täytyy ottaa askel eteenpäin ja saavuttaa tuloksia – ja se tarkoittaa Sebiä ja tiimiä.

– En tiedä, millainen dynamiikka tai kemia tallissa on tai millainen Sebin suhde talliin on, Brawn lisää.

Saksalaiskuskin lukuisat virheet nostettiin syyksi MM-taistelun kariutumiseen, mutta Brawnin mukaan asiaa on liioiteltu.

– Hän teki yhden tai kaksi virhettä, mikä on valitettavaa, mutta kuskeilla tapahtuu sellaisia.

– Talli näytti tehneen vikakäännöksen teknisesti useissa kisoissa ja sitten he palasivat vanhempaan versioon, mikä korjasi heidän menoaan.

Brawnin mukaan Vettelin täytyy omaksua Michael Schumacherilta tuttua asennetta ongelmien korjaamiseksi. Kuski ei voi olla vain matkustajana tiimin mennessä vikasuuntaan.

– Muistan, kun itse olin Ferrarilla, ja jos olimme jostain epävarmoja, Michael vaikka hakkasi oveni rikki päästäkseen puhumaan siitä ja viettämään aikaa insinöörien kanssa, kunnes saa olonsa mukavammaksi, Brawn sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat