Sebastian Vettelille yllätysosoite F1:ssä? Taustalla yli 200 miljoonan sijoitus ja Mercedeksen moottorit

Huhumylly nelinkertaisen F1-mestarin Sebastian Vettelin yllä käy kuumana. Ferrarilta lähtevää Vetteliä viedään nyt yllättävään osoitteeseen.

Saksalaiskuskia on huhuttu aiemmin Renaultille ja Mercedekselle. Italialaisväitteen mukaan Mercedes olisi jo valinnut ensi kauden toiseksi kisakuljettajakseen George Russellin, joka korvaisi Valtteri Bottaksen.

Bottasta taas on viety Renaultille päin.

Mutta mitä tekee Vettel?

Uusi, varsin mielenkiintoinen huhu liittyy Racing Pointiin, joka muuttuu ensi kaudeksi Aston Martiniksi. F1-taloustoimittajan Christian Syltin mukaan Racing Pointin omistajaporras on tekemässä peräti 200 miljoonan punnan (225 miljoonan euron) sijoituksen tallin toimintaan. Tämä taas mahdollistaisi isojen peliliikkeiden teon F1-markkinoilla.

– Totta kai on mahdollista, että Vettel menee Aston Martinille. Heillä on kuitenkin Mercedeksen moottorit, RTL:n kommentaattori Florian Konig totesi GrandPx.newsin mukaan.

Entisen F1-kuskin Ralf Schumacherin mukaan ”taustalla on nyt paljon keskusteluja menossa”.

Toto Wolff (Aston Martinin osaomistaja) ja Lawrence Stroll (Aston Martinin pääomistaja) voivat hyvinkin tarjota hänelle jotain, Schumacher sanoi.

– Eri tahot tekevät nyt intensiivisesti töitä sen eteen, että Sebastian jäisi formuloihin myös kaudelle 2021, Konig kertoi.

Racing Point oli alkuvuodesta otsikoissa, kun sen auto nostatti kulmakarvoja F1-testeissä. Racingin Pointin autoa nimitettiin ”pinkiksi Mercedekseksi”, koska se muistutti huomattavalla tavalla saksalaistallin viime vuoden autoa.

Vettelin Racing Point -siirto olisi kuitenkin yllätys, sillä tallin on uskottu jatkavan nykyisillä kuljettajillaan myös kaudella 2021. Racingin Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer ehti jo kertoa, että Lance Stroll jatkaisi tallin toisena kisakuskina myös ensi kaudella. Meksikolaiskuskin Sergio Perezin nykysopimus on puolestaan voimassa kauden 2022 loppuun saakka.

Lue myös:

    Uusimmat