Hätkähdyttävä paljastus F1-tallista – Mercedeksen mestaruusauto toisissa väreissä?

2:21
Videolla kuvaa tänään alkaneista F1-talvitesteistä.

Saksalaisen Auto motor und sportin mukaan F1-talli Racing Pointin uusi auto on kuin kopio Mercedeksen viime vuoden mestaruusautosta.

Racingin Pointin RP20 esiteltiin tämän viikon alussa. Keskiviikkona F1-sarjan talvitestien alussa tallin kuljettaja Sergio Perez keikkui aivan kärkipaikoilla.

Auto motor und Sportin mukaan Racingin Pointin uusi auto on rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin Mercedeksen viime vuoden auto.

– Racingin Pointin RP20 on Mercedes W19 pinkeissä maaleissa, lehti kirjoittaa, viitaten Mersun viime vuoden mestaruusautoon.

Racingin Pointin tekninen johtaja Andy Green ei täysin kiistä väitettä.

– Olemme tehneet töitä viime toukokuusta lähtien Mercedeksen tuulitunnelissa. On paljon järkevämpää seurata heidän malliaan kuin rakentaa Red Bullin auto. Kaikki Mercedeksen tuulitunnelin työkalut ja testivälineet on suunniteltu tätä konseptia varten, Green totesi.

Racing Point ja Mercedes ovat tehneet yhteistyötä jo aiemmin, sillä saksalaisvalmistaja toimittaa Racingin Pointille moottorit.

Auto motor und sportin mukaan osapuolten välinen yhteistyö on vain tiivistynyt talven aikana. Moottorin, voimansiirron ja hydrauliikan lisäksi Racing Point saa nyt Mercedekseltä muun muassa jousitusosia.

”Pinkin Mercedeksen” samankaltaiset yksityiskohdat paljastuvat erityisesti auton etupäästä. Racing Point käyttää nyt hyvin samanlaista keularatkaisua, mikä nähtiin Mercedeksen viime vuoden autossa. Suoraan edestä katsottuna Racingin Pointin nykyauton ja Mercedeksen viime vuoden auton välillä ei ole suuria eroja.

Racing Point on kuitenkin hakenut tiettyjä omia malleja muun muassa jäähdytysratkaisujen kohdalla.

Iso syy Mercedeksen ”kopioimiselle” tulee tulevista sääntömuutoksista. Vuonna 2021 F1-autot menevät merkittävästi uusiksi. Näin ollen Racingin Pointin kannalta oli järkevää nojata jo valmiiksi toimineeseen ratkaisuun, ennen kuin paletti menee totaalisesti uusiksi.

Nyt käyttöön otettava malli on tuomassa Racingin Pointille huiman kehitysaskeleen tiukassa keskikastin taistossa. Mercedekseltä perityn pohjaratkaisun lisäksi Racing Point saa saksalaisvalmistajalta uuden moottorin, jossa on raporttien mukaan huomattavasti enemmän voimaa kuin viime kaudella.

– Jos saamme tarvittavaa tietoa uudistuksistamme, voimme ottaa valtavan askeleen eteenpäin, Green näkee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja