F1-pomo paljasti kuskiuutisen – yksi paikka ensi vuodeksi taas täytetty

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
Videolla juttua F1:n siirtomarkkinoista.

Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer paljastaa, että myös Lance Stroll jatkaa samassa F1-tallissa ensi vuonna.

Racing Point -tallin nimi muuttuu ensi vuonna Aston Martiniksi. Jo aiemmin on ollut tiedossa, että meksikolaiskuski Sergio Perezin sopimus tallin kanssa ulottuu vuoden 2022 loppuun, mutta Lance Strollin julkisesti tiedossa oleva sopimus umpeutuu tämän vuoden jälkeen.

– Kuskimme tulevat hyvin toimeen. Ja heidät on sidottu sopimuksilla vuosiksi 2020 ja 2021, Szafnauer kertoi Radio-Canadan haastattelussa.

Strollin jatko ei ole yllätys, sillä hänen isänsä Lawrence Stroll omistaa tallin. Tosin, kanadalaiskuljettajan otteet ovat olleet pääsääntöisesti heikkoja.

– Jos Lance saa kisoihin paremmat lähtöasetelmat, hän taistelee varmasti kärkikymmenikön paikoista. Kun lähtee takaa, on helpompi jäädä jumiin. En usko, että Lance kokee näitä ongelmia tällä tai seuraavalla kaudella, Szafnauer analysoi.

Vettelin Ferrari-lähtö yllätti

Markkinoilla on vielä kiinnittämättä tähtikuskeja. Mercedeksellä ei ole vielä ensi kaudeksi kuljettajasopimuksia, ja Sebastian Vettelin lähtö Ferrarilta tämän vuoden päätteeksi on jo vahvistettu. Ferrari on värvännyt hänen tilalleen McLarenilta Carlos Sainzin, ja hiljattain julkistettiin myös Daniel Ricciardon siirto tämän vuoden jälkeen Renault’lta McLarenille.

– Hullu siirtosesonki vuodeksi 2021 on jo alkanut, emmekä ole ajaneet yhtään kisaa vuonna 2020, Szafnauer naureskeli.

– Olen vähän yllättynyt, etteivät he (Ferrari ja Vettel) tulleet toimeen. Sebastian on hieno kuljettaja ja ystävä. Tunnen hänet pitkältä ajalta. Hän on saanut formula ykkösissä niin paljon aikaan; hän voitti jopa hyvin nuorena, kun hän oli Toro Rossolla, mikä on uskomatonta. Hän ansaitsee jatkon formula ykkösissä, Szafnauer sanoi.

Jatkossa Aston Martinina tunnettavaan talliin nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelinkään tie ei ole kuitenkaan viemässä.

– Markkinoilla on suuria kuljettajia, jopa maailmanmestareita, mikä on kiinnostavaa, mutta suosimme sitä, että saamme parhaan irti kuljettajista, jotka meillä on. Ja jos tarjoamme heille parasta, he voivat myös voittaa kisoja ja tulla mahdollisesti maailmanmestareiksi, Szafnauer julisti.

Lue myös:

    Uusimmat