Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettelille heitettiin paha porkkana F1-kohutapauksen jälkeen – "En ole valmis tuollaisiin kysymyksiin"

1:09
Videolla Sebastian Vettelin ja Lewis Hamiltonin Kanadan GP:n kohutapahtuma.

Sunnuntain Kanadan GP:n kohutapahtumaksi nousi tilanne, jossa Ferrarin Sebastian Vettel lipesi ruohikolle ja palasi radalle tuomariston mielestä vaarallisella tavalla. Tämä johti siihen, että Vettel joutui luovuttamaan kisan ykköspaikan Mercedeksen Lewis Hamiltonille.

Koko viikonloppu sisälsi hyvin mielenkiintoisia käänteitä. Ennen Kanadaa Vettel oli ollut hurjien huhujen kohteena. Saksalaiskuskin väitettiin harkitsevan jopa F1-uran lopettamista tämän kauden jälkeen.

Kanadassa Vettel osoitti jälleen lupaavia merkkejä, kun hän päihitti lauantain aika-ajoissa Hamiltonin. Sunnuntain kisassa Vettel oli ajamassa tyylillä voittoon, aina virheeseen asti.

Vettel osoitti näyttävällä tavalla mieltään kisan tuomaristoa kohtaan, sillä saksalaiskuskin mielestä hänellä ”ei ollut paikkaa minne mennä”.

Kisan jälkeen tunnekuohunnan keskellä Vettelille heitettiin sangen paha porkkana. Vettel puhui kisan jälkeen lehdistötilaisuudessa siitä, miten hän ihailee entisajan kuljettajia ja F1-sarjaa, viitaten siihen, että nykypäivänä erilaiset tuomaripäätökset ovat pilaamassa lajia.

Tämän yhteydessä englantilaisen The Timesin toimittaja kysyi Vetteliltä, vaikuttavatko sunnuntain kisan kaltaiset päätökset hänen uransa jatkoon F1:ssä?

– Noh, en tiedä. Mitä kello oikein on? En ole valmis tuollaisiin kysymyksiin, Vettel haki sanojaan.

– En tiedä. Tuntuu siltä, että nykypäivänä katsomme kaikenlaisia sellaisia asioita, joita emme ole katsoneet aiemmin, koska kukaan ei valittanut niistä. Jaan kyllä sympatiaa tuomaristoa kohtaan. Olen sanonut jo monesti aiemmin, että he ovat siellä, istuvat paperinipun edessä ja katsovat kisaa. He tulevat ja sanovat, että ”hei, ymmärrämme kyllä sinua, mutta meidän on katsottava myös sääntöjen perään”.

– Tuntuu vähän siltä kuin jossain tiellä olisi menossa tietyö ja siellä on joku kaveri, joka ohjeistaa ihmisiä kiertämään tiehen tehdyn kolon. Mikäli sitä opastuskaveria ei olisi, kyseinen yhtiö joutuisi vastuuseen, kun joku kävelee koloon ja murtaa jalkansa. Tuollaisessa tapauksessa olet vain itse idiootti, kun teet niin. Mutta näin se vain menee nykypäivänä. Lähestymistavat ovat niin erilaisia, Vettel viittasi menneisyyteen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja