Lewis Hamilton laukoi suoraa tekstiä F1-kohutilanteesta: ”Olisin puristanut hänet ihan samalla tavalla”

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton sai dramaattisten vaiheiden jälkeen voiton Kanadan Montrealin GP:ssä, kun Ferrarin Sebastian Vettelille tuomittiin aikarangaistus. Kilpailun jälkeen Vettelin ja Hamiltonin välillä ei kipinöinyt – potentiaalisesta uhkatilanteesta huolimatta.

Päinvastoin.

Hamilton latasi varsin suoran mielipiteen tapahtuneesta.

– Voin sanoa, että jos olisin ollut itse ykkösenä, tehnyt virheen ja mennyt leveäksi sen myötä – olisin luultavasti tehnyt ihan samalla tavalla, Hamilton totesi Autosportin mukaan.

– Kaikki tapahtui niin nopeasti ja kuljettajana sitä yrittää vain pitää asemansa tuollaisessa tilanteessa. Ja kun sanon, että olisin tehnyt samalla tavalla, olisin puristanut hänet ihan samalla tavalla, brittikuski jatkoi, viitaten ”kisakuskin luonteeseen”.

Tapaus sattui kierroksella 48. Kärjessä ollut Ferrarin saksalaiskuski Vettel teki pienen virheen, minkä myötä hän ajautui ruohikolle. Vettel palasi radalle suoraan Hamiltonin eteen.

Yhteentörmäyksen välttääkseen Hamiltonin oli pakko väistää Vetteliä.

Tapauksen jälkeen Hamilton totesi talliradiossa Vettelin palanneen radalle vaarallisella tavalla. Tämän jälkeen tilanne meni nopeasti tuomariston tutkittavaksi.

– Yleensä ensimmäinen vaisto on oikeassa. Ja kun katsoin uusinnan tai dataani, niin minun oli pakko jarruttaa mutkan neljä ulostulon yhteydessä. Kyse oli vaaratilanteesta ja jos en olisi tehnyt niin, kuten tein, olisimme törmänneet. En näe, että minun pitäisi olla jotenkin eri mieltä asiasta, Hamilton perusteli jo kisassa antamaansa väitettä.

Kisan jälkeen Vettel ja Hamilton osoittivat suoraselkäisyyttä toisiaan kohtaan. Vettel muun muassa meni väliin, kun paikan päällä ollut yleisö buuasi Hamiltonille palkintojenjaon yhteydessä.

– Hän ajoi mainion kisan, Hamilton kehui Vetteliä.

Lue myös:

    Uusimmat