Sebastian Vettel ottaa vastuun tekemisistään – "Minulla ei ole ongelmaa myöntää tekemiäni virheitä"

Sebastian Vettelin maailmanmestaruushaaveet ottivat Yhdysvalloissa jälleen uuden kolauksen, kun saksalaiskuski pyörähti kisan avauskierroksella. Vettel sijoittui kisassa lopulta neljänneksi.

Vettel on sortunut tämän kauden aikana useampaan vastaavanlaiseen virheeseen, mitä sunnuntain kisassa nähtiin. Saksassa Vettel ajoi virheensä johdosta ulos ja Monzassa hän pilasi kilpailunsa avauskierroksella osumalla yhteen Lewis Hamiltonin kanssa.

Sunnuntain kisassa Vettel yritti ohitusta Red Bullin Daniel Ricciardosta, jonka seurauksena hän spinnasi. Vettel ei pelkää myöntää tekemiään virheitä.

– Ei ole mitään perusteellista ongelmaa. Loppujen lopuksi se näytti pahemmalta, mitä se oikeasti oli. Minulla ei ole mitään ongelmaa myöntää tekemiäni virheitä. Meille on tapahtunut asioita, jotka eivät ole auttaneet meitä, Vettel kommentoi ESPN:n mukaan.

Vettel aloitti kauden erittäin vahvasti ja keikkuikin MM-sarjan kärjessä useamman kilpailun ajan. Sitten kuvaan astuivat suuret ajovirheet ja Vettelin ajosuoritukset romahtivat huomattavasti. Samaan aikaan mestaruudesta taisteleva kilpakumppani Hamilton tarttui tilaisuuteensa ja ajoi voittoon useammassa kisassa kasvattaen kaksikon välistä piste-eroa tasaiseen tahtiin. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Vettelin virheet ovat maksamassa maailmanmestaruuden.

– Kun paska osui tuulettimeen, asiat eivät parantuneet. Tuollaisia tapauksia oli aivan liikaa. En usko onneen tai epäonneen, mutta selvästikään asiat eivät olleet täysin meidän puolellamme, Vettel pohtii.

Vettel painottaa kuitenkin, että hän ei ole ainoa Ferrarin jäsen, jolla on peiliin katsomisen paikka kauden päätteeksi. Saksalaiskuskin mukaan koko tallin täytyy analysoida tekemisiään uudelleen, kun kausi on taputeltu.

– Meillä on potentiaalia, mutta meidän täytyy silti kasvaa ja oppia. Meillä jokaisella, mukaan lukien minulla, on talvella paljon asioita, joita meidän täytyy tarkastella uudelleen, Vettel sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat