Lewis Hamiltonin käytöstä ruoskitaan – F1-pomoltakin kehotus brittimestarille: "He eivät ole täydellisiä"

Lewis Hamiltonin käytös Venäjän osakilpailussa on kerännyt paljon kritiikkiä osakseen. F1-pomo kehottaa Hamiltonia jättämään asian sikseen ja keskittyvän omaan toimintaansa.

Hamilton sai kymmenen sekunnin aikarangaistuksen, kun hän otti kaksi harjoituslähtöä väärästä paikasta ennen kilpailun alkua. Hamilton haukkui kilpailun jälkeen tuomariston rajuin sanoin.

Hamiltonin käytös on saanut kuitenkin kritiikkiä monelta eri taholta. Sääntörikkomus oli selkeä, mutta vältettävissä.

– Niin hyvänä kuljettajana ja moninkertaisena maailmanmestarina, kuinka voit tehdä testilähdön väärässä paikassa? En vain ymmärrä sitä, kilpa-autoilija Allard Kalff tylyttää RTL:n mukaan.

– Tuollaiset hetket osoittavat, etteivät Lewis ja Mercedes ole täydellisiä. Hamilton, sinusta on tulossa pian seitsenkertainen maailmanmestari ja voitat lähes kaiken, joten älä nalkuta joka kerta, Kees van de Grint toteaa.

Myös F1:n urheilujohtajana toimiva Ross Brawn otti kantaa kuumaan puheenaiheeseen. Brawnin mukaan Mercedeksen ja Hamiltonin on vain jätettävä Venäjän osakilpailun tapahtumat taakseen ja siirrettävä keskittymisensä jo tulevaan.

– Henkilökohtaisesti minä perääntyisin, nuolisin haavojani ja miettisin, miten estän vastaavanlaiset tilanteet tulevaisuudessa. Tiedän, että talli tekee niin. He tajuavat, että ovat tehneet virheitä, Brawn kirjoittaa F1:n sivuilla julkaistussa kolumnissaan.

– Huonoa onnea ja virheitä sattuu, mutta vain se, miten reagoit niihin, merkitsee. On helppoa ajatella, että koko maailma on sinua vastaan, mutta aina on olemassa asioita, mitä olisit voinut tehdä eri tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja