Sebastian Vettel suree vanhan riitakumppaninsa poismenoa: ”Kävelin eilen hänen kanssaan radalla”

F1-sarjan kilpailujohtaja Charlie Whitingin kuolema juuri ennen Australian GP-viikonlopun alkua oli suuri sokki Melbournessa torstaiaamuun heränneelle lajiväelle. Whitingia kovin sanoin aiemmin arvostellut Sebastian Vettel kertoo rupatelleensa brittiherrasmiehen kanssa Albert Parkin radalla vielä keskiviikkona.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Tieto 66-vuotiaan Whitingin menehtymisestä keuhkoveritulppaan tuli Kansainvälisen autoliiton FIA:n kautta torstaiaamuna paikallista aikaa. Yli 40 vuotta lajissa mukana ollut Whiting oli toiminut tehtävässään FIA:n kilpailujohtajana vuodesta 1997 lähtien.

Ferrari-kuski Sebastian Vettel kävi viime vuosien aikana toisinaan todella kuumana Whitingin suuntaanjatkuvan rangaistus- ja tuomarikäytännöistä syntyneen riitelyn aikana. Saksalaiskuski oli kuitenkin sopinut jo aiemmin erimielisyytensä Whitingin kanssa ja pyytänyt muun muassa Meksikon 2016 rajua tunteenpurkaustaan anteeksi.

– Olin yhtä sokissa kuin me kaikki olemme, ja yhä olen, kun kuulin uutisista tänä aamuna. Varsinkin siksi, että puhuin hänen kanssaan eilen, ja me kävelimme yhdessä radalla parin ensimmäisen mutkan läpi, Vettel kertoi torstain lehdistötilaisuudessa.

– On vaikeaa ymmärtää, että joku ei vain ole enää olemassa, hän jatkoi ymmällään.

Erimielisyyksistä huolimatta Vettelillä oli kunnioitusta Whitingia kohtaan.

– Olen tuntenut hänet pitkään, ja hän oli meidän miehemme, meidän kuljettajien mies. Tietysti on säännöt ja kaikki se, jossa hän on keskeinen mies. Häneltä pystyi aina kysymään mitä tahansa, koska tahansa. Hän oli saatavilla kaikille ja hänen ovensa oli aina auki mihin aikaan tahansa. Hän oli kilpa-ajaja ja todella mukava kaveri, Vettel jatkoi.

Myös Williams-kuski Robert Kubica näki Whitingin keskiviikkona. F1-sarjaan palannut puolalaiskuski oli aikeissa lähestyä vanhaa tuttavaansa.

– Tämä on vaikea hetki. Näin Sebastianin kävelemässä Charlien kanssa eilen ja ajattelin, etten keskeytä heitä, koska minun piti nähdä hänet (Whitingin) perjantaina kuskien palaverissa. Valitettavasti se ei toteudu, Kubica totesi.

Lue myös:

    Uusimmat