Rajua tekstiä! Lewis Hamiltonin yllättävä temppu sai Niki Laudan kilpakumppanin raivon partaalle – "Säälittävää"

Tämän viikonlopun Monacon GP:n alla F1-sarja sai suru-uutisia, kun lajilegenda Niki Lauda menehtyi 70 vuoden iässä. Laudan muistelu on ollut tapetilla Monacossa, jossa koettiin myös yksi yllättävä käänne.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Monacon GP suorana 23.-26.5.
To: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Monacon GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton vetäytyi yhtäkkiä keskiviikon mediatilaisuuksista, vedoten siihen, että hän on liian surullinen Laudan kuolemasta.

Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas sai paikata hallitsevan maailmanmestarin ruutua Mercedeksen kuskiedustajana.

Sinänsä vähäpätöiseltä ja pieneltä jutulta vaikuttanut liike aiheutti kuitenkin varsin näyttävän reaktion.

Siitä vastasi Laudan aikana F1:ssä McLarenilla ajanut John Watson, joka antoi palaa Hamiltonin käytöksestä.

– Tiedän sen, että hän ja Niki olivat ystäviä, mutta mielestäni on outoa, miten hän ei pystynyt kohtaamaan ihmisiä ja kertomaan, että mitä Niki teki Mercedekselle ja miten Nikillä oli iso merkitys siinä, missä hän on nyt, Watson sanoi Hamiltonista Daily Mailin mukaan.

Lauda toimi viime vuodet Mercedeksen F1-tallin puheenjohtajana. Laudalla oli raporttien mukaan iso vaikutus ja merkitys siinä, miten Hamilton siirtyi aikanaan McLarenilta Mercedekselle.

– Hänen olisi pitänyt puhua (medialle) – ihan jo kunnioituksesta. Ollakseen niin järkyttynyt, ettei hän voi puhua siitä, miten Niki auttoi häntä – se on säälittävää, Watson latasi.

– Jos roolit olisivat olleet toisin päin, Niki olisi kertonut medialle siitä, miten mahtava kuljettaja ja miten hieno maailmanmestari Lewis oli, Watson, 73, jatkoi.

Lauda ja Watson ajoivat samaan aikaan McLarenilla 1980-luvun alkupuoliskolla. Tämän jäljiltä molemmat ystävystyivät ja Watsonin mukaan kaksikko oli aktiivisesti yhteyksissä.

Lue myös:

    Uusimmat