Kimi Räikkönen muistelee äkillisesti kuollutta F1-pomoa: ”Piti kuskit ojennuksessa”

Kimi Räikkönen kertoo tulleensa aina hyvin toimeen mukavana miehenä pitämänsä Charlie Whitingin kanssa. Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja menehtyi torstaina F1-kauden avauksen alla Melbournessa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Whiting, 66, siirtyi FIA:n palvelukseen Brabhamin menestystiimistä vuonna 1988 ja aloitti kilpailujohtajan tehtävissä 1997. Britti piti paljon yhteyttä F1-kuljettajien kanssa käydessään näiden kanssa läpi sääntötarkennuksia ja kisojen yksityiskohtia.

Räikkönen kuvailee Whitingia mukavaksi mieheksi.

– Tosi ikävä uutinen, mutta sellaista se on ikävä kyllä välillä. Aina hyvät välit ollut Charlien kanssa, ja muutenkin kaikki toimi, Räikkönen kertoo C Moren haastattelussa.

– Iso menetys, ei pelkästään autourheilulle, mutta monessakin asiassa.  Piti ainakin kuskit hyvin ojennuksessa, ettei kukaan päässyt mitään hölmöilemään, Räikkönen sanoo.

Räikkönen oli Whitingin kanssa paljon tekemisissä parin vuoden takaisissa kohuissa, kun hän ja toinen Ferrari-kuski Sebastian Vettel ajautuivat törmäyskurssille nuoren Max Verstappenin kanssa. Hollantilaisen sähäkkä ajotyyli muutti lopulta F1:n sääntöjä estelystä vastustajan yrittäessä ohitusta.

Video

Videolla Kimi Räikkösen koko haastattelu torstailta Melbournesta.

Lue myös:

    Uusimmat