Sebastian Vettel nostaa Ferrarin vauhdista esiin huolestuttavan seikan – "Se ei ole salaisuus"

Kolmanteen lähtöruutuun Barcelonan aika-ajoissa ajanut Ferrarin Sebastian Vettel pysyy optimistisena, vaikka ero Mercedekseen on yhä huomattavan suuri.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​​​​​​​​

Vettel ajoi aika-ajoissa kolmanteen lähtöruutuun. Eroa paalupaikalle ajaneeseen Valtteri Bottakseen jäi jopa 0,866 sekuntia, mutta suomalaisen tallitoveri Lewis Hamilton oli vain kaksi kymmenystä Vetteliä nopeampi.

Viime kilpailujen aikana Mercedes on hallinnut F1:n kärkisijoja mielin määrin ja Ferrari on pudonnut kilpailijastaan jo huomattavan välimatkan päähän. Vettel painottaa, että perinteikkään italialaistallin on pidettävä positiivista ilmapiiriä yllä, vaikka Barcelonan aika-ajotulos ei ollutkaan toivotunlainen.

– Tämä ei varmastikaan ollut se, mitä halusimme. Meidän täytyy pysyä positiivisena. Toimme tänne joitain juttuja. Moottori ja osat toimivat, joten meillä on syitä olla iloisia. Halusimme kuitenkin olla Mercedeksen edellä, mutta löysimme itsemme heidän takaa, Vettel toteaa.

Vettel tiedostaa hyvin, mistä Mercedeksen ja Ferrarin välimatka johtuu. Ferrari teki aika-ajoissa kaikkensa kutistaakseen tallien välistä eroa, mutta tulos jäi laihaksi. Saksalaiskuski tietää kuitenkin, mikä Ferrarin vauhdissa tällä hetkellä mättää.

– Yritimme monia asioita ja olimme rohkeita säätöjen kanssa. Olen iloinen ja ylpeä tallistamme, mutta se ei ole salaisuus, että kolmossija niin kaukana takana ei ole meille tarpeeksi. Olemme paljon nopeampia suorilla, mutta häviämme aikaa mutkissa, Vettel summaa.

Ferrari lähtee sunnuntaiseen osakilpailuun jahtaamaan Mercedestä heti lähtövalojen sammumisesta lähtien. Vettel pysyy optimistisena, vaikka Ferrari ei pystynyt aika-ajoissa haastamaan Mercedestä.

– Kilpailu on pitkä. Kaikki tuntevat tämän radan läpikotaisin. Emme voi koskaan tietää, mitä kisassa tapahtuu. Meidän täytyy olla valppaita. Emme ole selvästikään suosikkeja, kun olemme niin paljon jäljessä, mutta kuka tietää, mitä huominen tuo tullessaan, Vettel toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat