Sebastian Vettel jakaa ymmärrystä George Russellille – taustalla Valtteri Bottakseen kohdistunut törkykäytös

F1:n nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel jakaa ymmärrystä Williamsin brittikuskin George Russellin suuntaan edellisen formulakisan kohutapauksen jäljiltä. Russellilta nähtiin kyseenalaista käytöstä Imolan GP:ssä sen jälkeen, kun hän oli kolaroinut Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen kanssa. Vettelin mukaan tunteet kuuluvat myös F1-sarjaan.

Bottaksen ja Russellin kolari on ollut tapetilla vielä uuden F1-kisan, Portugalin GP:n alla. Kolarin jälkipuinti on jatkunut muun muassa sen suhteen, että esittikö Russell anteeksipyynnön Bottaksen suuntaan.

Russell kun muun muassa kävi läpsäisemässä Bottasta kolarin jäljiltä. Brittikuski myös syytti suomalaista väittäen, että tämä olisi puskenut hänet ulos radalta.

F1:n nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel aisti Russellin purkauksen takaa kovan tunneryöpyn.

– Tunteet menevät molempiin suuntiin. Ne ovat joko positiivisia tai negatiivisia. Ne eivät voi heilua vain yhteen suuntaan. Muuten ei tulisi missään vaiheessa kunnon ylä- ja alamäkiä, eikä puhuttaisi aidoista tunteista, Vettel selitti.

– Nykyään on vähän vaikea päätellä, että mitä ihmiset oikein haluavat. Jotkut kaipaavat tunteita, mutta sitten kun ne tulevat esille, niin sitten kysellään, että ”kuinka kehtaat” tai että ”miksi teit niin ja näin”, Vettel jatkaa, viitaten kolaista syntyneeseen keskusteluun.

Vettelin mukaan F1-kuskien on pysyttävä rajojen sisällä, mutta samalla saksalaiskuski painottaa sitä, että jokaisen on oltava ”oma itsensä”.

– Koskaan ei voi miellyttää kaikkia. On olemassa tietyt rajat, että mitä voimme tehdä radalla ja radan ulkopuolella. Mutta en kuitenkaan usko, että niistä tarvitsee stressata niin paljoa, Vettel pohdiskeli.

Lue myös:

    Uusimmat