Valtteri Bottas törkykäytöksen kohteena – David Coulthard esittää vaatimuksen George Russellille: "Muuten on oltava huolissaan hänen tulevaisuudestaan"

3:55
Video: Valtteri Bottas ja George Russell hurjassa kolarissa

Muun muassa Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen tallikaverina toiminut David Coulthard syyttää Williamsin George Russellia Imolan GP:n kolarista, jonka myötä niin Russell kuin Mercedeksen Valtteri Bottas joutuivat keskeyttämään. Coulthard jakaa kritiikkiä erityisesti siitä, miten Russell käyttäytyi kolarin jälkeen.

Russell väitti heti kisan jälkeen, että Bottas olisi aiheuttanut törmäyksen peittoliikkeellään.

– Jokainen kuljettaja saa puolustaa sijoitustaan, mutta 330 km/h vauhdissa on kunnioitettava tilanteen vaarallisuutta, Russell murisi.

Williamsin brittikuski syyllistyi törkytemppuun, kun hän marssi kolarin jälkeen Bottaksen luo ja läpsäisi suomalaiskuskia.

Russell päätyi entisen F1-kuskin ja nykyään Channel 4 -kanavalle kommentaattorina toimivan David Coulthardin silmätikuksi.

– En usko, että tuo kolari ja siihen liittyvä kokonaisuus oli mikään hänen uransa kohokohta, Coulthard muotoili, jatkaen:

– Hän on tulevaisuuden tähti, loistava kuski ja yleensä hyvin järkeviä asioita puhuva nuori kaveri. Nyt adrenaliini vei hänet mukanaan. Hänen on otettava vastuu tapahtuneesta.

Coulthard heitti myös uhkakuvia Russellin suuntaan.

– Jos hän ei ota vastuuta, niin silloin on oltava huolissaan hänen tulevaisuudestaan. Koska tuo aiheuttaa särön hänen julkisuuskuvaansa, Coulthard toteaa, viitaten nuoren britin käytökseen.

Coulthardin mukaan Bottas antoi enemmän kuin tarpeeksi tilaa Russellille. Tämän lisäksi ex-skottikuski muistuttaa siitä, että Bottaksella oli täysi oikeus puolustaa sijoitustaan.

– Bottas meni todellisuudessa vasemmalle, eikä häntä päin. Puhutaan kokemuksen puutteesta, Coulthard analysoi, viitaten Russelliin.

– Bottas ei tehnyt ohitusta helpoksi, mutta hän ei myöskään puskenut Russellia ulos radalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja