Valtteri Bottaksen jättimoka voidaan nähdä sinettinä – asiantuntijalta rohkea näkemys Mercedeksen päätöksestä: "Voi olla, että mennään kauden loppuun asti"

7:18
Nikin nopeat: Fernando Alonso hurmasi Unkarin GP:ssä, kaaoksen aiheuttaneen Valtteri Bottaksen F1-ura alamäessä.

Unkarin GP:n jättimoka ei tullut Valtteri Bottaksen F1-tulevaisuuden kannalta hyvään aikaan, mutta odotettua ilmoitusta George Russellin Mercedes-sopimuksesta saatetaan joutua odottamaan pitkälle syksyyn, C Moren asiantuntija Toni Vilander väläyttää. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP 24.9.-26.9.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55
Su: Venäjän GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Valtteri Bottaksen tulevaisuus F1-sarjassa on ollut kestopuheenaihe koko kauden ajan. Todennäköisimpinä skenaariona on pidetty sitä, että Williams-tallin brittilahjakkuus George Russell korvaa Bottaksen Lewis Hamiltoninin rinnalle, ja suomalainen saa etsiä uuden ajopaikan jostain heikommasta tiimistä. 

Vaihtoehdoiksi on väläytelty muun muassa Bottaksen edellistä tallia Williamsia, Alfa Romeota ja jopa Mercedeksen päävastustajaa Red Bullia

Suomalaiselta kysyttiin Unkari GP:n varikolla hänen aiheuttamansa joukkokolarin jälkeen (video alla), että heikensivätkö sunnuntain tapahtumat hänen asemaansa F1-markkinoilla. 

– En usko, että yksi kisa vaikuttaa mitenkään. Näemme tulevina viikkoina, mitä tapahtuu, Bottas vastasi lyhyesti. 

Juttu jatkuu videon alla. 

2:48
Unkarin GP:n startista kaaos: Valtteri Bottaksen peräänajo käynnisti joukkokolarin!

Samaa teemaa puitiin myös C Moren studiossa, Nikin nopeat -osiossa. Selostaja Niki Juusela kysyi, että voiko yksittäinen kardinaalivirhe kääntää mahdollisen uuden työnantajan mielipiteen Bottaksen suhteen.  

– Kaikkihan on aina mahdollista. Keke Rosberg taisi aikanaan sanoa, että olet niin hyvä kuin sinun viimeinen kisasi. On tilastot ja tulokset, ja mitä mekin lauantaina katsoimme, niin ei (Bottaksen) aika-ajonopeudessa ja niissä ole mitään vikaa. Mutta paljon mennään myös fiilispohjalta: mikä fiilis kuljettajasta jää, onko hän voittava tyyppi, onko hän aika-ajoissa vahva, onko hän kisastarteissa vahva? Asiantuntija Toni Vilander pyöritteli. 

– Tällaisilla nyansseilla voi olla tosi iso merkitys, kun haetaan tiimiin taistelijaa tai sitä, joka pystyy tuomaan hyviä sijoituksia. 

Vilander nosti esiin myös mielenkiintoisen spekulaation Bottaksesta ja Russellista. Jos Russellin Mercedes-sopimus on jo tehty tai tehdään piakkoin, niin missä vaiheessa se julkistetaan? Sillä voi nimittäin olla merkittävä vaikutus Mercedeksen kauteen, kuten nähtiin Ferrarin ja Sebastian Vettelin tapauksessa viime vuonna. 

– Tuleeko se julkistus vasta kauden lopussa? Jos nyt julkistettaisiin, että Russell tulee Mercedekselle, ja Valtteri ei toisi tarvittavaa määrää pisteitä, niin se ei riitä (MM-taistelussa) Red Bullia vastaan.

– Tässä voi olla, että mennään kauden loppuun asti, ja (tallipomo) Toto Wolff sanoo, että "menemme kisa kerrallaan, ja arvioimme tilannetta". 

Yksi seikka Bottaksen esityksissä aiheutti F1-studiossa suurta huolta. Keskustelua siitä ja muun muassa Fernando Alonson loisteliaasta esityksestä Unkarin GP:ssä pääkuvan videolla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja