Sebastian Vettel esitti pelottavan epäilyn Mercedeksestä – viittauskohteena karu esimerkki

Näyttikö Mercedes edes kaikkea viikonloppuna Ranskan GP:ssä, jossa saksalaistalli oli aivan ylivoimainen muihin nähden. Tätä pohtii muun muassa Ferrarin Sebastian Vettel, joka esitti muiden tallien kannalta pelottavan näkemyksensä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedekset nappasivat jälkeen kaksoisvoiton, jo kauden kuudennen. Saksalaistallin kuljettajista erityisesti Lewis Hamilton oli aivan pitelemätön. Hamilton repi peräti 18 sekunnin eron toiseksi tulleeseen tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen.

Karuin esimerkki Mercedeksen hirmuvauhdista nähtiin aivan kisan lopulla. Tuolloin Hamilton tykitti kuluneilla, kovan rengasseoksen pyörillä kisan siinä vaiheessa nopeimman kierroksen.

Ferrarin saksalaiskuski Vettel nappasi kuitenkin nopeimman kierroksen itselleen, kun hän pamautti uusilla, juuri varikolta haetuilla pehmeillä renkailla Hamiltonin ajan ali.

Kuvastavaa oli kuitenkin se, että kierrosten välille tuli vain 0,024 sekunnin ero. Ja kaiken keskellä puhuttiin uusista, pehmeistä renkaista sekä jo kymmeniä kierroksia vanhoista kovista renkaista.

– Tuo vain näyttää sen, että miten paljon heillä oli vauhtia hihassa, Vettel totesi kisan jälkeen Inside Racingin mukaan.

– Jos he haluavat, niin he menevät vain entistä kovempaa. Tuo meinaa sitä, että meillä on paljon töitä edessä. Meidän pitää vain varmistaa se, että pääsemme lähemmäksi ja laitamme heidät paineen alle, Vettel jatkoi, pohtien asiaa Ferrarin näkökulmasta.

Vettelin mukaan italialaistallin omat päivitykset eivät toimineet lainkaan toivotulla tavalla Ranskassa.

– Epäonnistuimme, Vettel myönsi.

– Halusimme kaventaa eroa Mercedekseen nähden, mutta emme pystyneet siihen. Tätä kautta meidän on oltava rehellisiä. Epäonnistuimme, mutta yritimme kaikkemme, saksalainen jatkoi.

Pientä lohtua Ferrarille toi monacolaiskuljettajan Charles Leclercin kolmas sija.

Valmistajien MM-sarjassa Ferrari on jo 140 pisteen päässä ykkösenä olevasta Mercedeksestä. 

Lue myös:

    Uusimmat