Lewis Hamilton paljastaa Mercedeksen hätäkokouksen taustan – aika-ajoon löydettävä pikaisesti parannusta

Sekä Lewis Hamilton että Valtteri Bottas olivat varsin tyytyväisiä Mercedeksen auton käyttäytymiseen Venäjän F1-radalla, mutta vilkaisu tuloslistoihin kertoi, ettei tiimillä ollut mitään jakoa vahvistuneiden Red Bullin ja Ferrarin kyytiin. Tämä oli tiimille iso shokki.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas oli Mersu-kuskeista parempana perjantai-iltapäivän harjoitusten kolmas. Sijoituksena tämä oli mukiinmenevä, mutta 0,6 sekunnin tappio Red Bullin Max Verstappenille ja 0,3 sekunnin ero Ferrarin Charles Leclerciin olivat tiimille karmea yllätys.

Tilannetta pahensi se, ettei Mercedes kärsinyt Bottaksen mukaan juuri mistään ongelmista ajon aikana. Samaa sanoo Lewis Hamilton.

– Ei se niin huonosti alkanut, muttemme vain parantaneet niin paljon, kun taas muut saivat aikaan isoa kehitystä, Hamilton kertoo Motorsport.comin mukaan.

Mercedeksen tiimi kiirehti heti ensimmäisten treenien jälkeen kokoushuoneeseensa analysoimaan tilannetta. Tämän myötä peruttiin myös tallipäällikkö Toto Wolffille sovitut tv-haastattelut, mukaan lukien C Morelle luvattu hetki.

– Häviämme kahdeksan kymmenystä tai jotain sinne päin Ferraria vastaan suorilla, Hamilton paljasti kuulemistaan luvuista.

– Olemme silti tehneet parannusta, mutta he ovat tehneet sitä tosissaan, Hamilton ihmetteli.

Sotshissa ajetaan lauantaina iltapäivällä aika-ajot, josta uhkaa tulla tappiokierteessä olleelle Mercedekselle uusi iso pettymys Belgian, Italian ja Singaporen viikonloppujen perään.

– Uskon luonnollisesti tyyppeihimme, Hamilton sanoi.

– En usko, että olisimme saaneet maksimia irti autostamme ja se on varmaankin ollut avainongelma kolmessa viime kisassa, joten yritämme yhä saada sitä korjattua.

– On hyvä nähdä tällaista kilpailua, mutta halua olla mukana taistelussa heidän kanssaan.

Lue myös:

    Uusimmat