Lewis Hamilton pamautti jauhot suuhun – F1-viihdenäytelmästä liikaa kunniaa Ferrarille ja Red Bullille?

F1-sirkus on rantautunut täksi viikonlopuksi Iso-Britanniaan, tai pidemminkin siirtynyt Silverstonen radalle. Usean tallin kotikisassa Mercedes on jälleen iso ennakkosuosikki, yhden heikomman kisan jälkeen. Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin mukaan saksalaistallin ongelmat saivat muut näyttämään hyvältä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes oli vaikeuksissa Itävallassa, jossa se joutui avaamaan jäähdytystään todella kuumissa olosuhteissa. Tämä johti tallin suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen mukaan siihen, että Mercedes kärsi pito-ongelmista. Saksalaistalli ei pystynyt myöskään ottamaan kaikkea irti voimalähteestään.

Koko alkukautta dominoineen Mercedeksen ongelmat johtivat siihen, että estradille astelivat muut tahot. Red Bullin Max Verstappen ja Ferrarin Charles Leclerc kävivät lopulta mahtavan viihdenäytelmän kisan voitosta.

Uuden kisan alla Mercedeksen brittikuski ja MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton löi kuitenkin jauhoja suuhun.

– Tiedämme hyvin sen, että Ferrari ja Red Bull ovat ottaneet ison askeleen eteenpäin ja että viime kisassa heidän vauhtinsa oli erittäin hyvää. Silti, mielestäni he näyttivät turhan hyvältä – jos miettii skenaariota, jossa meillä ei olisi ollut ongelmia. Silloin olisimme olleet huomattavasti lähempänä, Hamilton pyöritteli uhmakkaasti torstain lehdistötilaisuudessa.

Nyt Mercedes on ennakkosuosikki, sillä Silverstonen rata, nopeiden mutkien kera, suosii saksalaistallin autoa.

Hamilton yrittää kuitenkin muistuttaa vastustajista.

– Uskon, että tänä viikonloppuna käymme tiukan taiston. Viime vuonna Ferrari oli todella nopea täällä – samoin kuin Red Bull. Vaikka Red Bull ehkä hieman jäikin, niin nyt heillä on uusi moottori ja uskon, että he ovat nopeampia. Joten en usko, että tästä tulee mitenkään helppo viikonloppu meille. Toki toivon, että meillä on parempi sauma nyt, Hamilton totesi ja viittasi vielä lopussa Itävallan GP:seen.

Lue myös:

    Uusimmat