F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas soittaa suutaan Red Bullille: "En ole varma kuinka tyytyväisiä ovat nyt..."

3:41
Mercedes-kuskit olivat aivan omalla tasollaan aika-ajojen ratkaisuvaiheessa Italian Monzassa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n yritys puuttua Mercedeksen julmettuun aika-ajovauhtiin moottorikarttojen käyttöä rajoittamalla osoittautui lauantain Monzan aika-ajojen perusteella täysin epäonnistuneeksi. Siitä Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton antoivat myös haastajiensa kuulla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

FIA kielsi tiimeiltä eri moottoriasetusten käyttämisen aika-ajoissa ja kisoissa Italian kisaviikonlopusta alkaen. Taustalla on epäilyt Mercedeksen ”party moden” eli rajun tehonlisäyksen käyttäminen aika-ajojen ratkaisuvaiheessa.

Nyt tiimit joutuivat tekemään samat moottoriasetukset koko viikonlopuksi lauantain aika-ajosta lähtien. Tuloksena oli, että Lewis Hamilton tykitti paalupaikalle kaikkien aikojen kovimmalla keskinopeudella, mitä F1-autolla on koskaan ajettu.

Bottas hävisi tallikaverilleen vain seitsemän sadasosaa. Tämän jälkeen kolmanneksi sijoittuneeseen McLarenin Carlos Sainziin oli peräti 0,8 sekunnin ero, mikä on formula ykkösissä jo liki ikuisuus.

– Mehän sanoimme viime viikolla tässä samassa tilanteessa, että vaikka he yrittävät säännöllä hidastaa meitä, siinä ei juuri ole eroa, Hamilton totesi itsevarmasti lehdistötilaisuudessa.

– Se johtuu siitä, että meillä on mahtava, mahtava auto, ja olemme sitten hyviä muilla osa-alueilla. Tämä on varmasti meiltä paras suoritus, mitä täällä on koskaan nähty. Saimme auton juuri oikeaan tilaan, britti kiitteli tiimiä.

1:05
Valtteri Bottas pohti aika-ajon jälkeen imuavun merkitystä lopputulokseen. Hän itse valitsi toisin.

Valtteri Bottas heitti puolestaan piikin Red Bullin suuntaan. Juuri tallipäällikkö Christian Horner ja kuski Max Verstappen ovat pitäneet yllä illuusiota, että Mercedes pystyy ihmevenymisiin vain edistyksellisen partymoodinsa avulla. Nyt Verstappen jäi viidenneksi yhdeksän kymmenystä Hamiltonia hitaampana.

– En ole varma, kuinka tyytyväisiä he Red Bullilla ovat nyt tähän moottorimuutokseen, Bottas tokaisi Hamiltonin nauraessa vieressä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja