Sebastian Ahon menestyksekäs joukkuetoveri ottaa etäisyyttä jääkiekkoon – "Olen tuntenut oloni epävarmaksi"

Sebastian Aho jatkosopimukseen Carolinan kanssa 1:26
Videolla Tulosruudun juttu Sebastian Ahon komeasta jatkosopimuksesta.

Carolina Hurricanesin kapteenina viime kaudella toiminut Justin Williams ottaa etäisyyttä jääkiekkoon.

37-vuotias Williams oli viime kaudella yhdessä Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kanssa joukkueensa tehokkaimpia pelaajia. Williamsilla oli elintärkeä rooli Carolinan sensaatiomaisessa pudotuspelimatkassa, joka päättyi vasta läntisen konferenssin finaaleissa Boston Bruinsin käsittelyssä.

Uransa aikana kolmesti Stanley Cupin mestaruutta juhlinut Williams on viime aikoina epäröinyt uransa jatkosta, minkä vuoksi hän astuu sivuun jääkiekosta ainakin hetkellisesti.

– Tämä on ensimmäinen kerta elämäni aikana, kun olen tuntenut oloni epävarmaksi jääkiekkoon liittyvien tavoitteiden suhteen. Niin kauan kuin muistan, olen kesäkaudella keskittynyt vain jääkiekkoon ja siihen, miten oli tarpeellista valmistautua tulevaan kauteen, Williams toteaa Carolinan sivuilla.

– Tämänhetkisen epäröintini vuoksi, ilman sitä henkistä ja fyysistä sitoutumista, mihin minä itse olen tottunut, olen päättänyt ottaa askeleen sivuun jääkiekosta, Williams jatkaa.

Carolina menettää Williamsin päätöksen myötä runsaasti kokemusta ja hyökkäystehokkuuttaan, mutta joukkueen GM Don Waddell osasi jo varautua kapteeninsa mahdolliseen päätökseen.

– Me kunnioitamme Justinin rehellisyyttä ja avoimuutta tämän prosessin aikana ja kunnioitamme hänen päätöstään. Hän on ollut tärkeä osa joukkuettamme, mutta me valmistauduimme tähän, koska ymmärsimme hänen voivan jättäytyä pois, Waddell kommentoi Williamsin päätöstä.

Williams on pelannut komean NHL-uransa aikana 1 244 ottelua, joiden aikana hän keräsi 786 tehopistettä. Kolmen Stanley Cup -mestaruuden lisäksi Williams on voittanut kaksi kertaa MM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat