Arvostettu NHL:n tähtikapteeni Jonathan Toews avautui yllättävällä tavalla – pettyi raskaasti seuran toimintaan: "Minulle ei koskaan kerrottu"

NHL-seura Chicago Blackhawksin pitkäaikainen kapteeni Jonathan Toews on ottanut kovin sanankääntein kantaa seuran nykytilanteeseen.

Kolmeen Stanley Cupin voittoon Blackhawksin johdattanut kanadalainen avasi suunsa samana päivänä, kun seura oli kaupannut hyökkääjä Brandon Saadin Coloradoon.

Edellisenä päivänä puolestaan pitkäaikainen maalivahti Corey Crawford oli allekirjoittanut sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa.

Toews kertoo olevansa yllättynyt seuran strategiasta keskittyä nuoriin yksilöihin kokeneiden avainpelaajien sijasta.

– Minulle ei koskaan kerrottu, että aloittaisimme uudelleenrakentamisen. Totta puhuen, sellaisesta ei ole koskaan viestitty minulle. Iso osa tästä tulee shokkina, sillä suunta on täysin erilainen kuin odotimme, Toews sanaili The Athleticin haastattelussa.

Kaksi Stanley Cupia seurassa voittanut 27-vuotias Saad oli Blackhawksin kolmanneksi paras maalintekijä viime kaudella 21 osumalla. 35-vuotias Craword juhli niin ikään mestaruutta vuosina 2013 ja 2015.

– Se on surullista. Tämä on suuri pettymys. Crawford on antanut niin paljon tälle joukkueelle. Tunsin, että hän oli valmis laittamaan pöytään tulevina vuosina vielä enemmän ja olemaan yhä iso osa tätä joukkuetta. Hänen mielenlaatunaan oli auttaa joukkuetta menemään vielä pitkälle pudotuspeleissä, enkä epäile lainkaan hänen kykyjään siinä suhteessa.

Blackhawks eteni päättyneellä kaudella pudotuspeleihin ensimmäistä sitten kauden 2016-2017.

He pudottivat pudotuspelien karsintakierroksella Edmonton Oilersin, mutta päättivät kautensa läntisen konferenssin ensimmäisellä kierroksella Vegas Golden Knightsia vastaan.

Vuonna 2014 kahdeksan vuoden jatkosopimuksen allekirjoittanut Toews kiisti kuitenkin halunsa poistua seurasta.

– En ole ollut osallisena siinä keskustelussa. Tämä kaikki on tapahtunut melko yhtäkkiä, mutta vastaus on ei. Chicago on kotini ja haluan voittaa täällä vielä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja