Jarmo Kekäläisen Columbukseen siirtynyt Mikko Koivu perustelee seuravalintaansa – "Vanhetessa sen tajuaa paremmin"

Suomalaiskonkari Mikko Koivu solmi hiljattain yksivuotisen sopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa. Koivu uskoo, että joukkueella on mahdollisuudet edetä pitkälle tulevalla kaudella.

Koivun ja Minnesota Wildin pitkä yhteinen taival päättyi viime kauteen. 1 028 NHL-runkosarjaottelua Minnesotan paidassa pelannut Koivu joutui syksyllä uuden tilanteen eteen ensimmäistä kertaa urallaan, kun hän kartoitti uutta pelipaikkaa pelaajamarkkinoilta.

Koivu löysi uuden seuran nopeasti, kun hän solmi lauantaina yksivuotisen sopimuksen Columbuksen kanssa. Columbus on viime vuosina osoittanut vahvaa nousuvirettä selviämällä pudotuspeleihin jo neljänä kautena perättäin.

Koivu on pelannut urallaan 59 pudotuspeliottelua, mutta Minnesotan pudotuspelikeväät ovat lähes järjestään jääneet lyhyiksi. 37-vuotias Koivu halusi valita joukkueen, jolla on mahdollisuudet mestaruuteen asti.

– Minulla ei ole ikinä ollut mahdollisuutta mennä pitkällä Stanley Cupin pudotuspeleissä. Se on minun ykköstavoitteeni yksilönä, ja vanhetessa sen tajuaa paremmin ja paremmin, kun näet muiden pelaajien menestyvän joukkueena. Se ajaa minua eteenpäin, ja sen takia tein sopimuksen Columbuksen kanssa, Koivu perustelee NHL:n verkkosivuilla.

Seuran GM:nä toiminut Jarmo Kekäläinen on toiminnallaan osoittanut, ettei Columbuksessa pelleillä, vaan tähdätään sata lasissa Stanley Cupin mestaruuteen. Tämä näytteli suurta roolia myös Koivun valinnassa.

– Pelaajana sitä haluaa liittyä joukkueeseen, jota vastaan on vaikea pelata. He ovat todistaneet sen parina viime kautena, Koivu sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja